Sport

Komentari 8

Cirkus za titulu: Razvalili auto policije i penjali se po svemu...

Cirkus za titulu: Razvalili auto policije i penjali se po svemu...

Počelo je s Vinceom Carterom, nastavilo se s Chrisom Boshom, treća je bila era DeMara DeRozana i Kylea Lowrya, a Kanadi je naslov nakon 24 godine donio veliki Kawhi Leonard

Trebale su proći 24 godine, a kad su dočekali Kawhija Leonarda dočekali su i prvi NBA naslov u povijesti Kanade. Zemlja hokeja sada ima najbolju košarkašku momčad na planeti!

Stotine tisuća ljudi su na ulicama. Za Raptorse se inače navija u gradskome središtu, u navijačkoj zoni nazvanoj Jurassic Park. Sada se ta zona prelila gradom, cijeli Toronto je Jurassic park, grad slavi svoje šampione!

1995. liga se proširila na Kanadu. Osnovani su Toronto Raptors i Vancouver Grizzlies. Nakon šest godina Grizliji su se premjestili na jug Amerike, u Tennessee. Ime nije mijenjano, postali su Memphis Grizzlies.

Toronto je prošao četiri ere. Počelo je sa Vinceom Carterom koji je zapravo stvorio košarkašku groznicu oko Raptorsa, a uz sebe zauvijek vezao nadimak 'Air Canada'. Nastavilo se Chrisom Boshom koji je naslove slavio kad je otišao sa hladnog sjevera u Miami, s LeBronom i D-Wadeom.

Treću eru nosili su najbolji prijatelji Kyle Lowry i DeMar DeRozan, ali tek je razbijanje 'bratskog' dueta i dolazak velikog Kawhija razbio famu o Kanadi i Toronto kao NBA 'prirepcima'.

Danas svi da bi vidjeli Toronto moraju pogledati prema gore ne zbog geografije nego zato što su Raptorsi na vrhu, na NBA tronu. I Kanađani partijaju 10/10!

Pogledajte foto-galeriju:

Najčitaniji članci