Obavijesti

Sport

Komentari 109

Čudo u Oracle Areni! Toronto po prvi put osvojio NBA naslov

Čudo u Oracle Areni! Toronto po prvi put osvojio NBA naslov
7

Golden State je u trećoj četvrtini ostao bez ozlijeđenog Klayja Thompsona koji je do tada zabio 30 koševa, a pet najboljih igrača Raptorsa kombinirano postigli čak 111 koševa...

VIDEO

Toronto Raptorsi su po prvi put u povijesti stigli do naslova prvaka NBA lige. Golden State Warriorsi u posljednjem dvoboju u Oracle Areni nisu uspjeli dohvatiti sedmu utakmicu, Toronto je slavio (114-110), na koncu u finalnoj seriji bio bolji 4-2. Bila je to čudesna utakmica, briljali su Lowry, Siakam, Leonard, a onda se Torontu u četvrtoj četvrtini pojavio Fred VanVleet i s nekoliko trica nokautirao domaćina. Najboljim igračem finalne serije (MVP) očekivano je proglašen Kawhi Leonard.

Pokretanje videa...

01:14

Golden State Warriorsi su igrali na krilima Klaya Thompsona (30 poena) koji se ozlijedio krajem treće četvrtine, pa na štakama napustio dvoranu. Draymond Green je upisao novi triple-double (11 poena, 19 skokova, 13 asista), Andre Igoudala zabio čak 22 poena, a Steph Curry ostao na 21 postignutom košu uz sedam asista. I promašenoj trici za pobjedu...

Toronto je već u ranoj fazi igre imao 11-2, a tu je sve koševe za Kanađane postigao Kyle Lowry. Razigravač Raptorsa već je u prvoj četvrtini imao 15 poena (trice 4-4), a s osam koševa raspoložen je bio i Siakam. Kod Golden State je odlično krenuo Thompson s 10 koševa u prvoj četvrtini, Curry ih je dodao sedam, iako je prvi šut iz igre prema košu gostiju uputio minutu prije kraja četvrtine. U utakmici ovakvog uloga očekivale su se čvršće obrane, no već u prvoj četvrtini palo je 65 koševa, Toronto je poveo 33-32.

NBA: Finals-Toronto Raptors at Golden State Warriors

U drugoj četvrtini su se igrale ozbiljnije obrane, a i ta je dionica pripala (25-23) Raptorsima koji su na odmor otišli s "plus tri" (60-57). Kyle Lowry na poluvremenu je bio na 21 košu, uz po šest skokova i asistencija, Siakam je zabio 12 poena, dok je Kawhi Leonard bio solidan s devet koševa, te po dva skoka, asista i ukradene lopte.

Na suprotnoj strani najprecizniji su bili Thompson s 18 i Igoudala s 11 koševa, dok je Draymond Green bio na četiri poena, devet skokova i osam asista. Steph Curry se još nije raspucao, do odmora je imao devet koševa, uz šut za tricu 1-4.

Kawhi Leonard u nastavku se probudio sa šest brzih koševa, Kyle Lowry je zaradio četvrtu osobnu pogrešku i tu su krenuli problemi za Raptorse. Golden State je na krilima Thompsona, Curryja i Igoudale preokrenuo rezultat, pa poveo 78-76.

Jedan od ključnih trenutaka dogodio se pri rezultatu 83-30 za Warriorse kada se ozlijedio Klay Thompson. Najbolji igrač Golden Statea ove večeri išao je na zakucavanje, u skoku ga je faulirao Danny Green, a Thompson uz bolnu grimasu ostao ležati na parketu. I više se nije vratio na parket, dapače Oracle Arenu je napustio na štakama!

NBA: Finals-Toronto Raptors at Golden State Warriors

Golden State Warriorsi su u posljednju četvrtinu ušli s vodstvom 88-86, ali bez Klayja Thompsona. Kyle Lowry i Kawhi Leonard već su imali po četiri osobne pogreške, ali onda se gostima pojavio Fred VanVleet. Neočekivani junak u završnici utakmice vezao je tri trice, u zadnjoj četvrtini zabio 12 poena. I tako uništio Warriorse.

Toronto Raptorsi su 10 sekundi prije kraja imali vodstvo 111-110 i loptu, a onda je Danny Green bacio loptu u aut i pružio domaćinu priliku za pobjedu. Steph Curry je promašio tricu, a igrači GSW-a (Igoudala, Cook i Draymond Green) onda napravili glupost. Tražili time-out u situaciji kada ih više nisu imali, a to je - tehnička pogreška. Do kraja utakmice ostalo je 0,9 sekundi, Leonard je zabio tri slobodna bacanja za 114-110 i konačnu pobjedu Raptorsa.

Kyle Lowry je uz 26 poena imao 10 asista i sedam skokova, VanVleet utakmicu završio s 22 poena (pet trica), Kawhi Leonard na koncu imao 22 poena i šest skokova. Odlične role pružili su još Siakam (26 koševa, 10 skokova) i Ibaka (15 koševa), a uz tu petorku među strijelce se upisao još samo Marc Gasol koji je ostao na tri koša.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica