Obavijesti

Sport

Komentari 40

Ćiro Blažević spašava Zagreb: Uspjet ću ili skačem s tornja!

Ćiro Blažević spašava Zagreb: Uspjet ću ili skačem s tornja!
5

Iduće godine Ćiro Blažević će napuniti 50 godina od prvog posla, onog u švicarskom Veveyu. Obično dolazi kad je klub u nevolji, kao što je sad hrvatski prvoligaš Zagreb

VIDEO

Kad sam došao u Prištinu, svi su navijači, meni u čast, imali bijele šalove oko vrata. ‘Uh, kako su bogati’, pomislio sam. Kad ono, figa. Oni rezali bijele plahte, prva su to Ćirina sjećanja na Prištinu, u koju je prije 27 godina stigao kako bi je spasio od ispadanja u drugu ligu.

- Spremam momčad za meč, kad mi dotrči Azem Vllasi i kaže: ‘Šefe, provaljuju u stadion. Ispred je 35.000 ljudi, svi žele ući’. Ja ustanem, popnem se na tribinu i mahnem ljudima. Svi su iste sekunde sjeli - prisjetio se Ćiro.

Prištinu je spasio, na redu je bila Rijeka.

- Došao sam 1996. i prvo što sam rekao je da ću se, ne spasim li Rijeku, objesiti na stijenama Kantride. Tako da sam ovaj put spreman skočiti s Cibonina tornja ne spasim li Zagreb - najavljuje Blažević.

Najteže je bilo u Osijeku prije deset godina.

- Tad sam se najviše bojao, strah me ulovio odmah nakon dolaska. Nikad teža situacija - ali i ondje sam uspio.

Čuvši za “mesiju” koji spašava nemoguće, Ćiru je pozvao Xamax. Do njegova dolaska Švicarci su imali samo jednu pobjedu. Ćiro ih je izvukao s dna i doveo ih do doigravanja. U njemu su ispali od Siona...

Zagreb mu je 25. trenerski posao, a iduće godine bit će 50 od njegova prvog posla.

- Nikad nisam bio bolji trener. A tek mi je 77 godina. U utorak sam u Zagrebu ponovno uskrsnuo. Baš sam sretan - zaključio je Ćiro i odjurio na trening.

Vevey

Došao sam s 28 godina, klub je bio u četvrtoj ligi, bez gledatelja, a ja sam ga u četiri godine doveo do prve lige! Nisam bio samo trener nego i igrač.

Priština

Na utakmicama u Prištini bila je ludnica kakva se rijetko viđa. Klub sam s dna podignuo do 10. mjesta. Plakali su kad sam odlazio.

Rijeka

Bila je 1996., bio sam izbornik Hrvatske i pozvali su me u pomoć da spasim Rijeku. Bilo je teško, ali uspio sam i u toj misiji.

Osijek

Uh, to je bilo najveće iskušenje. Iskreno, moja najveće bitka. U Osijek sam došao u sezoni 2001/2002. Na kraju smo bili u sredini tablice.

Xamax

Bili su u velikoj nevolji, do mojeg dolaska imali su samo jednu pobjedu. Izvukao sam ih do doigravanja, ali tamo smo izgubili od Siona.

Mes Kerman

Strašno je bilo, gotovo kao 1982., potresni prizori! Publika, 12.000 ljudi, bila je na nogama i skandirala ‘Ćiro, Ćiro!’. I sad zaplačem kad se sjetim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu