Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
39 komentara

Ćiro Blažević: Taj Livaković je čudo, on će biti naš novi Beara

Mi smo kao Atletico Madrid. Nemamo love, ali imamo duh i energiju kakvu nema nitko na svijetu, kaže mladi golman Zagreba, koji je branio čuda u Maksimru...

Dino Stanin/PIXSELL
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
39 komentara

Tko je taj mali? Odakle ovaj klinac na golu, pitali su se mnogi kad je Dominik Livaković sa 17 godina stao na gol Zagreba. Danas je taj 19-godišnjak jedan od najboljih golmana u Hrvatskoj.

- Ne jedan od nego najbolji. Bez konkurencije - kaže trener Zagreba Dražen Medić.

U trećem kolu Zagreb je dočekao Lokomotivu, bilo je trenutaka u kojima su lokosi dobro pritisnuli, a Zagreb opasno “visio”. No Dominik je branio čuda i Zagreb je pobijedio. U nedjelju na Maksimiru opet je briljirao.

- Kao Iker Casillas protiv Seville prije nekoliko godina - kaže u šali.

Baš kao i Zagreb, koji se hrabro suprotstavio.

Brozović, Henriquez, Vukojević, Čop pucali su sa svih strana, no Dominik je sve poskidao.

- Uh, onaj Brozovićev udarac je bio najteži - kaže Dominik. Debitirao je kod Dražena Beseka, a “jedinicu” mu je potvrdio Ćiro Blažević.

- Nisu samo moje zasluge. I Medić ga je prepoznao. Vidio sam potencijal da bude jedan od najboljih golmana ovih prostora. Vjerujte, on je novi Beara - kaže Ćiro.

Livaković je počeo u Zadru, a prije dvije godine došao je među “pjesnike”.

- Bio je to odličan potez. Uzori? Iker Casillas i David De Gea. Kod De Gee mi se sviđa što je jako mlad osvojio Europsku ligu - kaže Dominik.

Protiv njega je u Maksimiru na drugoj strani bio 32-godišnji Eduardo.

- Ne bih krivio Eduarda za naš gol. Stepčić je sjajno opalio. Eduardo je bio na pet-šest metara od gola, ali je tamo morao biti. OK, možda je mogao korak nazad, ali ne vjerujem da bi i tad obranio - kaže Livaković.

Od hrvatskih kolega najviše cijeni...

- Danijela Subašića. On je najbolji hrvatski golman. Trenirao sam s njim u Zadru i vidio što može. Reprezentacija? Uh, to mi je san. Naravno da se vidim jednog dana.

Za sjajnu igru u Maksimiru zagrebaši neće dobiti posebne premije.

- Ma ne. Naša je premija to što smo uzeli bod. Znate, mi smo vam kao Atletico Madrid. Nemamo love, ali imamo duh i energiju kakvu nema nitko na svijetu - zaključio je Livaković.

Naši partneri pišu
Message