Obavijesti

Sport

Komentari 24

Ćiro: Mandžo se prema Messiju ponio katolički, dao mu je ruku

Ćiro: Mandžo se prema Messiju ponio katolički, dao mu je ruku
1

SUPER MARIO GAZI Lijepo mu je pružio ruku, a ovaj ga gurne! Pa ne može to tako, rekao je Ćiro. Nekad je Mandžukić bio njegov 'đilkoš', a danas je Allegrijev čovjek za prljave poslove

VIDEO

Bilo ga je na svakom dijelu terena. Trčao je kao maratonac, borio se kao lav, a stigao je i asistirati za gol. Mario Mandžukić ponovno je oduševio, Talijani su puni hlavospjeva. Oni obožavaju ratnike na terenu. “Kupio” ih je svojom sjajnom igrom, ali i velikom borbenošću.

Ni velikom Leu Messiju nije ostao dužan. Nakon što mu je ovaj bahato odgurnuo ruku, Mandžo mu je vratio istom mjerom. Opet je naš napadač pokazao koliko je karakteran i važan za Juventus.

- Oduševio me tom reakcijom. Messiju je lijepo pružio ruku, a ovaj mu je odgurne. Mandžo se ponio katolički. Na kraju je Leu pokazao tko je glavni - kaže Ćiro Blažević, trener svih trenera, koji je davno Marija prozvao đilkošem.

- Moćan je do neba, nema toga što on ne može napraviti. Pa kako je samo asistirao za drugi gol, ta je asistencija prelomila utakmicu. Lopta je bila savršena, i ja bih to zabio. Baš sam ga ja naučio da daje takve povratne lopte. Vidim da sam ga dobro naučio, sve zna - kaže Ćiro u svojem stilu.

Ide po drugi 'triple'

On je zvijezdu Juventusa vodio u Zagrebu, odakle je otišao u Maksimir.

- Mandžo je nepokolebljiv, zato je postao velik igrač - kaže nam Kruno Jurčić, koji je Marija vodio u sezoni 2009/2010. u Dinamu.

- Ne bih posebno secirao ovu situaciju s Messijem, ali Mandžukić je već na početku karijere pokazao kakav gard ima. Zbog takvog je karaktera i napravio velike stvari u karijeri. Ima taj životinjski instinkt, stav koji ga uvijek gura naprijed - dodaje Jurčić.

Massimiliano Allegri, trener Juventusa, za Mandžu je pronašao novu poziciju. Posljednjih mjeseci igra na lijevom krilu, stiže pokriti sve u obrani, odličan je i u napadu.

- On je Allegrijev igrač za prljave poslove, ali mislim da je ušao u opasne vode, u veliki rizik. Više ne igra na svojoj prirodnoj poziciji. Nije u vrhu napada i zbog toga bi mogao imati problema ako planira napraviti još neki veliki transfer u nastavku karijere - rekao je Jurčić i nastavio:

- Nije sporno da je Mandžo sjajan i na toj poziciji. On to sve može odraditi, trkom i zalaganjem sve stigne pokriti.

Do utorka Mandžukić nikad u karijeri nije slavio protiv Ivana Rakitića, ovoga ga je puta pobijedio, ali i nadigrao. Mandžukić ide po svoju drugu trostruku krunu u karijeri. Prvu je osvojio kao igrač Bayerna 2013. godine, kad je i zabio u finalu Lige prvaka na Wembleyu. Juventus je na korak od obrane naslova prvaka Italije, ušao je u finale kupa, a nakon ovih 3-0 je na korak od polufinala Lige prvaka. Mandžo će na svojoj lijevoj strani za šest dana zaigrati i na Nou Campu.

Barca je prespora

Na tom je velebnom stadionu zabijao u dresu Atletica. PSG je ispustio prednost od četiri gola, ali Torinezima se teško može dogoditi da ispuste ovu veliku prednost.

- Nije me iznenadilo što je Juventus ovako uvjerljivo pobijedio. Barcelona je jednostavno ‘mrtva’ kad, nakon što izgubi loptu, u prvih pet sekundi ponovno ne dođe do nje. To se, naravno, odnosi na njihovu igru u napadu. Nema te njihove prepoznatljive agresivnosti koja je Katalonce krasila godinama.

- Trenutačno u Barceloni igra previše sporih igrača. To moderan nogomet jednostavno ne trpi - pojašnjava Kruno Jurčić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...