Sport

Komentari 100

Ćiro o bolesti: Nemojte žaliti za mnom jer sam pred odlaskom. Imao sam baš lijep život...

Ćiro o bolesti: Nemojte žaliti za mnom jer sam pred odlaskom. Imao sam baš lijep život...

Kada vam kažu da imate rak s metastazama, pomisliš da si gotov. Ali ku*ac, ja se ne dam. Borit ću se do kraja protiv ove najopakije bolesti, kazao je legendarni Ćiro Blažević

Legendarni hrvatski trener dvaput je pobijedio pobijedio rak, operirali su mu prostatu, no nažalost, prokleti karcinom opet mu je dijagnosticiran ove godine. No, Miroslav Ćiro Blažević (86) se ne predaje unatoč teškoj bolesti. I dalje vedrog duha i neustrašiv, kakav je uvijek bio, odlučio je opet pobijediti bolest. 

Trener svih trenera bio je gost francuskog predsjednika Emanuela Macrona na svečanom ručku u Esplanadi. Bio je sjajno raspoložen pa ispalio u svome stilu:

- Nisam samo sretan što sam ovdje, nego i ponosan i mislim da svi Hrvati trebaju biti ponosni jer je ovo jedan od najvećih europskih političara. Nadam se da ću s njim razgovarati o ženama - rekao je Miroslav Ćiro Blažević.

Veliki Ćiro velika je zvijezda u regiji pa i susjede zanima kako napreduje njegova borba s bolešću. Sada je dao opširni intervju za srpski Telegraf.

- Kada vam kažu da imate rak s metastazama, pomisliš da si gotov. Ali ku*ac, ja se ne dam. Borit ću se do kraja protiv ove najopakije bolesti. Metastaze su mi se pojavile na kostima, netko drugi bi digao ruke, ali ja se borim do kraja, do pobjede - kazao je legendarni hrvatski trener. 

Ponosan je na sve što je napravio u životu i ne žali za ničime.

- Nemam neostvarenih želja. Molio bih sve da ne žale za mnom jer sam pred odlaskom. Uvijek sam imao lijep život i od neprijatelja sam napravio makar poluprijatelja, a kasnije i prijatelja. Ponosan sam na sebe. Nikada se nisam prepirao i svađao - rekao je Ćiro. 

Trenirao je brojne klubove, ostvario velike uspjehe, a najveći su mu, kako kaže, legendarni naslov s Dinamom iz 1982. godine. Imao je i ponudu Crvene zvezde...

- Imao sam poziv Ivana Stambolića da preuzmem Zvezdu, neću otkriti koje godine. Sve je bilo dogovoreno, ali su Džajić i Cvetković blokirali uz riječi: 'Gdje će nam Hrvat biti trener?!' Nije mi žao jer sam dinamovac i najdraža mi je titula ona iz 1982. godine, kada sam bio ispred Zvezde.

Otkrio je srpskim medijima i što misli o bjeguncu od hrvatskog pravosuđa Zdravku Mamiću.

- Mamić je napravio više dobrog nego lošeg. Žao mi ga je. Svađali smo se i voljeli, ali smo u dobrim odnosima i ne mogu reći nešto loše protiv njega - rekao je Ćiro. 

Najčitaniji članci