Obavijesti

Sport

Komentari 20

Ćiro otkrio što je šefu Chelseaja rekao na poluvremenu: Tražio me poslije, ali zbrisao sam...

Ćiro otkrio što je šefu Chelseaja rekao na poluvremenu: Tražio me poslije, ali zbrisao sam...

Bio sam uvjeren da je Oršićev gol prerano pao, da će oni reagirati, tako sam tješio Amerikanca. Čačiću zamjeram što je izvadio Oršića, ali ne zaslužuje kritiku. Kritiziraj koliko hoćeš, pobijedio je!

VIDEO

Ne mogu se oteti dojmu da sam još uvijek u jednom pozitivnom stresu. Da budem iskren, možda sam najviše iznenađen od svih koji su bili na utakmici, počeo je Ćiro Blažević (87) analizu senzacionalne pobjede Dinama nad Chelseajem (1-0) na otvaranju Lige prvaka.

Trener svih trenera uživao je u Maksimiru, a usput je stigao i popričati s novim vlasnikom Chelseajem, američkim tajkunom Toddom Boehlyjem, koji je težak pet milijardi eura.

Pokretanje videa...

Dinamo srušio Chelsea 01:00

- Imao sam privilegiju da na poluvremenu razgovaram s predsjednikom Chelsea, jedan Amerikanac, koji je bio malo zabrinut. Iskreno mu kažem "ne brinite, vi ćete pobijediti". Prevario sam se. Nismo ih potpuno nadigrali. Oni su nas nadigrali, a mi smo pobijedili. Evidentno su pokazali sav svoj autoritet, ali ga nisu konkretizirali. Mi smo to učinili i napravili nogometnu senzaciju. Naš puk je oduševljen, ali nema svijest koliko će to u nogometnom svijetu odjeknuti, da je Dinamo pobijedio tako velikog favoriziranog protivnika - rekao je Ćiro u RTL Direktu.

Pobjednički gol zabio je junak maksimirskog sjevera Mislav Oršić.

- On je značajan igrač za Dinamo. Ima tzv. ne samo startnu nego i reaktivnu brzinu. Kad se uputio prema golu bio sam spokojan jer sam znao da posjeduje tu vrstu vrline. Možda da objasnim što je to startna. Kad ste u automobilom, startate s prvom pa onda ide brzo ali dođete u petu, a ona nema tu moć da ubrzava. Mi to u nogometu žargonu zovemo reaktivno. Kad je primio loptu, znao sam da on bježi i pobjegao je, zabio jedan majstorski gol. Bio sam uvjeren da je taj gol previše rano pao, da će oni reagirati. Tako sam utješio Amerikanca koji me tražio poslije utakmice, a zbrisao sam - nasmijao se Ćiro.

Zagreb: Dinamo i Chelsea u utakmici prvog kola UEFA Lige prvaka

Frenetična je bila podrška Bad Blue Boysa.

- Od prvog do posljednjeg časa su vjerovali i bodrili našu ekipu. Oni nisu bez razloga, barem po meni, značajan faktor bili u ovoj pobijedi. Sad će Milan nas dočekati drugačije. Čačić je napravio dobru ekipu. Slučaj je htio da u ekipi Dinama ima jedan koncentrat talenta koji smo rijetko kad imali. Možemo se nositi i s najjačima. To su mi danas potvrdili. Bit će nam teže jer svi ovi tradicionalni favoriti ako što je Milan, oni će s drugim elanom i odlučnošću unići u utakmicu jer nismo outsideri za nikog.

Što reći za trenera Antu Čačića koji je taktički nadmudrio jednog od najpopularnijih trenera današnjice Thomasa Tuchela?

- Ne može nitko kontestirati. On je jedan uspješan trener, a mi se treneri mjerimo po rezultatu i on ga ima. Danas mu zamjeram kako može Oršića vaditi kad su nam ostavili prostor i samo on može u njega. Žao mi je jer ne zaslužuje kritiku. Kritiziraj koliko hoćeš, pobijedio je!

Petković?

- Izuzetno nadaren nogometaš. Njegov učinak varira i zato nije obljubljen. Svi znamo što on može, a daje manje od onoga što posjeduje kao kvalitetu. Ne bi ga Dalić uzeo da nas nije u mnogome demantirao.

Zagreb: Dinamo i Chelsea u utakmici prvog kola UEFA Lige prvaka

Kolike su zasluge u ovom uspjehu Zdravka Mamića, bjegunca od hrvatskog pravosuđa koji je pravomoćno osuđen za pljačku Dinama?

- Ne možemo ignorirati Mamića, on je vlasnik većine nogometaša u Dinamovoj ekipi. Ako je on vlasnik, on ih je eventualno doveo. Međutim, postojeća struktura u klubu jako dobro radi i to sve vodi. Ne znam koliko i da li Zdravko ima utjecaj na ovo sve, ali ono što je Zdravko napravio to mu ne može nitko uzeti. Od siromašnog Dinama je napravio mali Juventus.

Prognoza za nastavak Lige prvaka?

- Obični smrtnici to bolje prognoziraju. Ne bih se usudio prognozirati jer sam danas fulao, na svu sreću. Bolje od velikog postotka navijača znam kako će na svijetu odjeknuti ova strašna pobjeda. S ovom pobjedom su se afirmirali hrvatski nogometaši i liga u cijelosti, činjenica je da ovo podneblje daje nadarene nogometaše koji se mogu nositi s ovakvom milijarderskom ekipom kao što je Chelsea - zaključio je legendarni Ćiro.

POGLEDAJTE IZJAVU ORŠIĆA NAKON POBJEDE: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO

Plavi mercato: Stranac stiže na lijevi bok, prekrižen Bišćanov miljenik, želje stoperi Rijeke...
PRVI POTEZI DINAMA

Plavi mercato: Stranac stiže na lijevi bok, prekrižen Bišćanov miljenik, želje stoperi Rijeke...

Plus+ Tibor Halilović u utorak je saznao da mu Dinamo neće ponuditi novi ugovor. Mahir Emreli dobio je ponudu i uskoro odlazi. 'Modri' će otkupiti Nikolu Čavlinu pa ga poslati u Osijek

HNL transferi: Bivši igrač Rijeke i Dinama otišao u srpski klub
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Bivši igrač Rijeke i Dinama otišao u srpski klub

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Hrvatski rukometaši doznali protivnike na Svjetskom prvenstvu! Izbjegli  Francuze
EVO TKO NAS ČEKA

Hrvatski rukometaši doznali protivnike na Svjetskom prvenstvu! Izbjegli Francuze

Egipat nas je porazio prije dvije godine, a Argentina je tradicionalno mučila naše rukometaše. Iz posljednjeg pota smo mogli proći bolje. Čeka nas Bahrein koji puno ulaže u rukomet i prava je prijetnja