Obavijesti

Sport

Komentari 16

Ćiro, Zajec, Vaha, Čačić... nikad nisu s Dinamom slavili u Splitu! Kao ni posljednjih pet trenera...

Ćiro, Zajec, Vaha, Čačić... nikad nisu s Dinamom slavili u Splitu! Kao ni posljednjih pet trenera...

Zoran Mamić je pet puta 'osvojio' Poljud, Nenad Bjelica dvaput. A još devet Dinamovih trenera u povijesti HNL-a slavilo je u Splitu. Jakirović se i dalje nalazi među trinaestoricom koji to nisu uspjeli napraviti...

VIDEO

Dinamo je stigao do ključnih utakmica sezone, pred "modrima" su na rasporedu dva velika derbija s Hajdukom, oba na Poljudu. Dva naša najveća kluba prvo će se ove subote obračunati u prvenstvu, a onda u srijedu sučeliti u polufinalu Kupa. I kako god ova dva derbija završe netko će biti pod velikim pritiskom, pozicija će se tresti ili Sergeju Jakiroviću ili Mislavu Karoglanu

Pokretanje videa...

Zagreb: Navijači u dugačkom redu čekaju ulaznice za utakmicu Dinamo - Hajduk 01:06

Sergej Jakirović na Poljudu želi prekinuti crni niz Dinamove struke, čak pet posljednjih trenera "modrih" nisu slavili u Splitu! Taj je niz započeo Damir Krznar (remi), a u tom stilu nastavili su Željko Kopić (remi i poraz), Ante Čačić (remi), Igor Bišćan (remi) i Sergej Jakirović (poraz). Dinamo tako na šest zadnjih Poljuda ima tek dva remija i četiri poraza.

Zagrepčani su samo jednom u HNL povijesti imali tako loš niz uoči gostovanja kod Hajduka, bilo je to kasnih 90-ih. Otto Barić je dobio Splićane vani u sezoni 1996/97., a onda su bez pobjeda na Poljudu ostali Marijan Vlak, Zlatko Kranjčar, Velimir Zajec, Ilija Lončarević i Osvaldo Ardiles. Svi su po jednom vodili Dinamo u Splitu, nitko u tom nizu tada nije dobio na Poljudu.

OK, Poljud je oduvijek za Dinamo najteže HNL gostovanje, to jasno pokazuju i brojke. Dinamo je (otkako je HNL-a) u službenim utakmicama 65 puta gostovao kod Hajduka, tu upisao 28 poraza, 21 remi i tek 16 pobjeda. A samo se dvaput dogodilo da su tri trenera uzastopce slavili u Splitu, prvi put to su uspjeli Mamić, Kranjčar i Petev, drugi put Jurčević, Bjelica i Mamić.

Split: Poluzavršnica Hrvatskog nogometnog kupa, HNK Hajduk - GNK Dinamo

Zanimljivo, čak 13 Dinamovih trenera u HNL povijesti nikada nije slavilo u Splitu. A tu se nalaze i neka prilično velika trenerska imena, stručnjaci koji su s Dinamom lakoćom osvajali naslove, bili uspješni i na europskoj sceni. Derbi na Poljudu nikada nisu dobili Vlatko Marković, Ćiro Blažević, Ivan Bedi, Velimir Zajec, Osvaldo Ardiles, Zvonimir Soldo, Vahid Halilhodžić, Mario Cvitanović, Damir Krznar, Željko Kopić, Ante Čačić, Igor Bišćan i - Sergej Jakirović. 

Najuspješniji Dinamov trener što se tiče splitskih gostovanja uvjerljivo je Zoran Mamić koji je čak pet puta (od ukupnih 16 pobjeda) slavio kod Hajduka. Nenad Bjelica je dvaput "osvajao" Poljud, dok su po jednu pobjedu na klupi Dinama u Splitu "potpisali" Otto Barić, Marijan Vlak, Ilija Lončarević, Josip Kuže, Branko Ivanković, Kruno Jurčić, Zlatko Kranjčar, Ivajlo Petev i Nikola Jurčević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem
VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.