Sport

Komentari 13

Dinamo dobio prijavu: Boysi nisu držali distancu na sjeveru

Dinamo dobio prijavu: Boysi nisu držali distancu na sjeveru

Postavljalo se pitanje kako će se kontrolirati razmak između navijača u skupinama na tribini, a sad je stigla i prva prijava u HNL-u i to za susret otprije mjesec dana između Dinama i Gorice (3-2)

Pred 815 gledatelja je još tamo 17. listopada Dinamo s 3-2 slavio protiv Gorice u tadašnjem derbiju za vrh HNL-a Civilna zaštita Republike Hrvatske primijetila je nepravilnosti. Naime, na sjeveru je bilo okupljeno dvjestotinjak pripadnika navijačke skupine Bad Blue Boys koji su bodrili Dinamo. No, većina njih nije nosila masku, kao ni držala fizičku distancu.

Tako je na adresu 'modrih' stigla prekršajna prijava policije, što nam je potvrdio i sam klub.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamovci na treningu

- Vezano za vaš upit, potvrđujemo da smo 10. studenog 2020. godine zaprimili prekršajni nalog područnog ureda civilne zaštite Zagreb, Službe za inspekcijske poslove MUP-a kojim se Dinamu stavlja na teret kršenje Zakona o sustavu civilne zaštite i to na utakmici Dinamo - Gorica. S obzirom da kvalifikaciju prekršaja te sadržaj prijave smatramo u potpunosti pogrešnom i neutemeljenom, GNK Dinamo je putem svog odvjetničkog tima podnio žalbu nadležnom tijelu.

'Novo normalno' je opet došlo na svoje, a pitanje je na koji se točno način mogao riješiti taj problem ako navijači nisu svojevoljno držali distancu. Bilo kako bilo, 'modri' su dobili prijavu, a u nastavku sezone ionako igraju bez gledatelja pa su bez opasnosti za mogućnost ponavljanja.

Najčitaniji članci