Obavijesti

Sport

Komentari 16

Član Dinamove skupštine: Ovo nije kraj 'Mamićeve ere', već kraj jednog modela upravljanja

Član Dinamove skupštine: Ovo nije kraj 'Mamićeve ere', već kraj jednog modela upravljanja

Model jedan član, jedan glas? To je jedan od modela, no neka nama bliska iskustva sa sličnim modelom pokazuju poteškoće u upravljanju na taj način, rekao je Mladen Vedriš

VIDEO

Mnogi su četvrtak najavljivali kao 'Dan D' koji će odrediti budućnost Dinama, no sve je rezultiralo cirkusom u režiji doktora, pravnika, profesora, same 'elite hrvatskog društva'. Vrijeđanje, upadanje u riječ, prepirke, degutantno ponašanje na skupštini koja je prekinuta nakon dva sata nakon što su pripadnici Mamićeve struje napustili dvoranu u Sheratonu. Nije bilo kvoruma pa se o ničemu nije niti moglo odlučivati.

Pokretanje videa...

damir zorić izjava 07:49

Mirko Barišić tako ostaje predsjednik kluba, u upravi su Vlatka Peras i novopridošli Dario Šimić, a kako je za funkcioniranje uprave potreban i treći član, o njemu će Izvršni odbor odlučiti u subotu. 

I dan nakon svi pričaju o skupštini, a na HRT-u je u 'temi dana' gostovao jedan od sudionika jučerašnje 'predstave' i član skupštine, Mladen Vedriš, političar i ekonomski stručnjak.

Je li ovo kraj Mamićeve ere?

- Mislim da su to preteške riječi. Ovo je kraj jednog razdoblja u Dinamu, dolazi nova Skupština, novi statut. Ti novi ljudi, statut i koncepcija kluba moraju odgovarati vremenu u kojemu živimo. Bili smo u razdoblju gdje je Dinamo ostvarivao izuzetne sportske i financijske rezultate. No taj jedan model koji je dosad bio došao je do svoga kraja, tako da bi prije govorio o kraju modela upravljanja, nego što bih to personalizirao vezano uz jednu osobu.

Zagreb: Izjave  skupštinara nakon završene skupštine

Kakav će biti taj novi model?

- Moraju se pogledati statuti klubova u zemljama koje su nam bliske, Njemačka, Austrija i slično. Dionici kluba moraju biti uključeni, sigurno i predstavnici Grada, koji sudjeluju s infrastrukturom, zaslužni sportaši, prominentni predstavnici navijača, sponzori.. Kako pronaći ravnotežu odnosa među njima, to je za razgovor.

Što kaže na ideju koju promoviraju navijači, jedan član, jedan glas?

- To je jedan od modela, no neka nama bliska iskustva sa sličnim modelom pokazuju poteškoće u upravljanju na taj način. Ako se napravi statut na osnovi toga da svi koji vole klub budu odgovarajuće zastupljeni, klub ima dobru budućnost u organizacijskom smislu, a to je presudno za sportski uspjeh.

Zagreb: Počela skupština Dinama, najvažnija u novijoj povijesti kluba

Kako zaštiti klub i budžet koji je "težak" oko 65 milijuna eura?

- To se jedino može ostvariti ako ste najbolji, ako igrate u Europi, onda vaši igrači vrijede znatno više. To je prava bitka, a za nju klub treba biti dobro organiziran.

Hoće li biti član novog Izvršnog odbora?

- Do daljnjega nema Izvršnog odbora, moj dominantni angažman, ako će ga biti, bit će vezan za izgradnju stadiona, jer je to šira, gradska i nacionalna priča, zaključio je Vedriš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima