Obavijesti

Sport

Komentari 1

Claude Onesta: Hrvatska je organizirala najbolje SP

Claude Onesta: Hrvatska je organizirala najbolje SP
1

Izbornik francuske rukometne reprezentacije Claude Onesta nakon osvajanja zlatne medalje u Hrvatskoj zahvalio je igračima i organizatorima

VIDEO

Na pitanje novinara L'Equipea ima li ikakvih pritužbi na Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj čovjek koji je Francuze odveo do svjetskoga, europskog i zlata na Olimpijskim igrama iskreno je odgovorio:
- Baš nikakvih. Mislim da je ovo Svjetsko prvenstvo bilo veličanstveno. Organizirano je dobro i svi smo imali vrhunske uvjete. Napokon sam doživio nastupiti na jednom velikom natjecanju napravljenom radi rukometaša, a ne radi zarade, kao što je bio slučaj s većinom prošlih. Igrači su tretirani svugdje s poštovanjem, dvorane su senzacionalne, a publika je bila na svim utakmicama. Čak i kad smo igrali protiv Hrvata i njihovih navijača, uživali smo u pravom festivalu rukometa, u strastvenom navijanju. Atmosfera je doista bila jedinstvena, uvjeti za rad također. Bio je to sjajan SP, zato mi je posebno drago da smo pobijedili mi - rekao je Onesta.
O strategiji pri građenju pobjede protiv Hrvata otkrio je.
- Do u tančine smo isplanirali kako igrati finale s Hrvatskom. Znali smo, ako bismo krenuli silovito odmah od početka i poveli s više golova razlike, da bi to mogla za nas zapravo biti zamka. Da smo se doveli u takvu situaciju, moguće da bismo samo polučili kontraučinak: motivirali bismo protivnika i publiku, rano zapali u euforiju, a ako bi se oni trznuli, izgubili bismo kontrolu utakmice i pali. Da izbjegnemo takav scenariji, držali smo se dogovora da moramo biti u egalu, eventualno na golu zaostatka, ne dozvoliti Hrvatima da se odlijepe, umrtviti ih. I onda ih žestoko napasti, pritisnuti u posljednjih 15 minuta utakmice. Znali smo da će ispasti dobro uspije li nam to. Uspjelo je. Za kraj je Onesta minorizirao vlastite zasluge u potpunosti ih pripisavši igračima.
- Ne bismo mi s klupe mogli ništa da nema igrača, njihova ekstremnog talenta. Mi ne možemo biti veći od njih. Možemo biti sretni da smo mogli pomoći razviti njihov talent do krajnjih granica. Uz taj talent i njihovo dobro reagiranje na parketu, mi samo možemo usmjeriti igru, organizirati je. Ponosan sam što imam igrače takvog talenta.
I za kraj...
- Kao trener uvijek sam imao jedan neuobičajeni cilj: stvoriti momčad koja mene, trenera, ne treba! Učiniti igrače neovisnima, samostalnima, sposobnima, samodostatnima... Drago mi je da sam u tome uspio jer ova Francuska može danas igrati bez mene.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...