Obavijesti

Sport

Komentari 20

Cleveland bolji od Raptorsa, a LeBron se izjednačio s Kobeom

Cleveland bolji od Raptorsa, a LeBron se izjednačio s Kobeom
1

Houston je u prvoj utakmici polufinala Zapada pobijedio San Antonio 126-99. Rocketsi su zabili čak 22 trice, nikad više protiv Spursa u povijesti doigravanja

VIDEO

NBA prvaci posljednju utakmicu odigrali su 23. travnja kada su s 4-0 pomeli Indianu. A tih sedam dana pauze nije 'uspavalo' LeBrona i Cleveland Cavalierse, koji su u prvoj utakmici polufinala Istoka svladali Toronto 116-105.

Kralj James zabio je 35 koševa uz 10 skokova, Kyrie Irving utrpao je 24 uz 10 asistencija, dok je Tristan Thompson također ostvario 'double-double' učinak, 11 koševa i 14 skokova. A ne treba zaboraviti niti Kevina Lovea s 18 koševa i devet skokova.

- Ne razmišljam o prošlosti i budućnosti, samo o sadašnjosti. Zato i mogu igrati ovako dobro jer se ne opterećujem. Zanima me samo kako pobijediti u idućoj utakmici - rekao je LeBron.

James je 88 puta u doigravanju zabio više od 30 koševa te se izjednačio s Kobeom Bryantom. Samo je  Michael Jordan 30 i više koševa utrpao više puta, 109.

LeBronu treba 25 koševa da bi na drugom mjestu prestigao Kareema Abdul-Jabbara, koji je u doigravanju ukupno postigao 5762 koša. Jamesu nedostaju i još dvije trice da se pridruži Rayu Allenu, Reggieju Milleru i Manu Ginobiliju. Njih trojica jedini su u povijesti NBA doigravanja utrpali više od 300 trica.

Kod Toronta najbolji su bili Kyle Lowry s 20 koševa i 11 asistencija, DeMar DeRozan a 19 koševa i sedam skokova te PJ Tucker s 13 koševa i 11 skokova.

San Antonio Spursi u prvoj utakmici polufinala Zapada dobili su pravu lekciju od Houstona. U jednom trenutku gubili su čak s 39 koševa razlike da bi u konačnici bili poraženi s 'podnošljivih' 27 (126-99). Rocketsi su zabili 22 trice iz 50 pokušaja.

James Harden utrpao je 20 koševa uz 14 asistencija, Trevor Ariza dodao je 23 koša, a Clint Capela ubacio je 20 poena uz 13 skokova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!
PROCURILE BROJKE

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!

Plus+ Više od milijun eura prošle su godine zaradili Petković, ali i jedan pomalo zaboravljeni dinamovac, a blizu milijuna su Nikola Kalinić, Josip Mišić, kao i Livaković, koji je otišao na ljeto. I treneri su se fino obogatili...

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea
Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi