Sport

Komentari 15

Clippersi dobili sedam igrača, prvi pick i 600,000 $ za Paula

Clippersi dobili sedam igrača, prvi pick i 600,000 $ za Paula

Ili imate oružje ili ste na marginama. Osjetili smo kako je Harden na svom vrhuncu, Paul je na svom vrhuncu i sada imamo legitimne izglede upustiti se u borbu za naslov, poručuju iz Houstona

Jedan od najboljih razigravača u NBA ligi, 32-godišnji Chris Paul karijeru će nastaviti u momčadi Houston Rocketsa u koje je stigao iz Los Angeles Clippersa u kojima je proveo posljednjih šest sezona, a u zamjenu za Paula Clippersi su od Rocketsa dobili čak sedam igrača, izbor prve runde na "draftu" 2018. godine i određeni novčani iznos.

Paul (32) je prije šest godina stigao u Clipperse iz tadašnjih New Orleans Hornetsa, ali nije ispunio očekivanja jer niti jednom nije uspio odvesti momčad dalje od drugog kruga doigravanja. U Houstonu će Paul s Jamesom Hardenom tvoriti fenomenalan par s kojim bi se Rocketsi mogli upustiti u borbu za osvajanje naslova prvaka.

- Svaki dan u kojemu angažirate budućeg člana Kuće slavnih je dobar dan - kazao je generalni menadžer Rocketsa Daryl Morey i dodao:

- Ovo je natjecanje u naoružavanju u NBA-u. Ili imate oružje ili ste na marginama. Osjetili smo kako je Harden na svom vrhuncu, Paul je na svom vrhuncu i sada imamo legitimne izglede upustiti se u borbu za naslov.

Tijekom 12 sezona provedenih u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu Paul je devet puta igrao na "All-Star" utakmici, četiri je puta izabran u najbolju petorku sezone, u četiri sezone bio je najbolji asistent, a u šest sezona najbolji "kradljivac" lopti u NBA. U 834 dosada odigrane utakmice prosječno je postizao 18.7 koševa, 9.9 asistencija, 4.4 skoka i 2.3 osvojene lopte.

U zamjenu za Paula Clippersi su dobili Sama Dekkera, Patricka Beverleyja, Loua Williamsa, DeAndrea Ligginsa, Darruna Hilliarda, Montrezla Harrella i Kylea Wiltjera, izbor u prvoj rundi "drafta" 2018. i 661,000 dolara.