Sport

Komentari 12

Čolak: Nadam se da će Grezda potražiti pomoć stručnjaka...

Čolak: Nadam se da će Grezda potražiti pomoć stručnjaka...

Rijeka kao klub neće povlačiti pravne korake prema Osijekovom igraču, želimo mu da dođe do spoznaje da njegovo ponašanje ne služi na čast njemu i niti jednom sportašu, te da mu se takvo što nikad ne ponovi

Ej, Čolak!, dozvao je Rijekina napadača Eros Grezda na parkiralištu ispred svlačionice, s dva-tri metra udaljenosti.

- Reci - zastao je Čolak, a onda pljas!

Nažalost, dramatična utakmica polufinala Kupa puna preokreta i golova (3-2 za Rijeku) pamtit će se po sudačkim pogreškama i skandalu nakon susreta kad je Grezda pljusnuo Čolaka. Iz pozadine je netko iz Osijekova stožera pljunuo prema njemu, a policija je razdvojila ratoborni dvojac i prijavila incident. Grezdi, koji je dok je igrao u Rangersu pljunuo suparnika, prijeti prekršajna prijava, ali i Čolaku.

“Prema dosadašnjim saznanjima, u nedjelju, 31. svibnja 2020. godine oko 22.45 sati nakon završetka nogometne utakmice, došlo je do narušavanja javnog reda i mira u prostoru stadiona Rujevica. Policija nastavlja s prikupljanjem svih raspoloživih saznanja radi utvrđivanja relevantnih činjenica ovog događaja", objavila je policija.

Rijekini su čelnici i žrtva fizičkog napada Čolak pričekali očitovanje Osijeka i Grezde pa koji sat kasnije skucali i svoje priopćenje:

- Žao mi je što došlo do spomenutog incidenta jer s Gredzom i igračima Osijeka, na terenu i izvan njega, nisam imao nikakvih problema. Na terenu vladaju emocije, a van terena pružimo si ruke i svi smo sportski prijatelji. Kada sam pomislio da je fizički napad najgore šta se dogodilo pročitao sam laži izrečene danas u priopćenju objavljenoj na službenoj stranici NK Osijek u kojoj me se proziva za vrijeđanje na nacionalnoj osnovi koje se nije dogodilo i nema veze s istinom. Ovim putem poručujem mu da mu opraštam, a za njegovo dobro nadam se da će potražiti pomoć stručnjaka jer koliko su me informirali ovo mu nije bio prvi incident takve prirode. Drago mi je da sam ostao smiren u toj situaciji jer ne odobravam nikakvo nasilje i bila bi kriva poruka svim mladima, kojima smo mi nogometaši uzor, da sam uzvratio na bilo koji način - rekao je Čolak, a zamjenik sportskog direktora Ivan Mance je dodao:

- Htio bi naglasiti da s Osijekom kao klubom imamo dobre odnose, te da imamo mnoštvo prijatelja u Osijeku. Rijeka kao klub, ali i cijelo društvo, moramo imati nultu toleranciju na nasilje. Stvari koji se događaju na terenu dok su uzavrele strasti su jedno, ali sat vremena nakon utakmice ovakve stvari se ne bi se smjele događati i ne služe na čast nikome. Posebno mi je žao što je meta napada bio Antonio Čolak, koji je jedan od najprofesionalnijih, najljubaznijih, najtoplijih i najboljih ljudi koji su ikad nosili dres našeg kluba. Zato sam još više iznenađen cijelom situacijom. Što se tiče kluba, mi nećemo povlačiti pravne korake prema Osijekovom igraču, želimo mu da dođe do spoznaje da njegovo ponašanje ne služi na čast njemu i niti jednom sportašu, te da mu se takvo što nikad ne ponovi.

Podsjetimo, Grezda tvrdi da ga je Čolak vrijeđao na nacionalnoj osnovi.

- Svi smo, pa tako i ja, bili frustrirani činjenicom da smo oštećeni i uskraćeni za veliku pobjedu. Nije lako nama na travnjaku istrpjeti nepravdu i ostati miran, a posebno kad te uz sve to netko vrijeđa i omalovažava. Kad je pritom još i riječ o grubom vrijeđanju na osobnoj i nacionalnoj osnovi, onda sam kao čovjek, ali i kao sportaš posebno osjetljiv. Toga je bilo još tijekom same utakmice, a provokacije su uslijedile i po njezinu završetku, dok sam se sa suigračima nalazio ispred klupskog autobusa, pored kojega je provocirajući prolazio Čolak. Cijelo vrijeme me provocirao. Poduzet ću pravne korake da zaštitim svoju čast i ugled - tvrdi Grezda.

Prema pravilniku HNS-a, za fizički napad je kazna od dvije do šest utakmica, a ako se dokaže namjera težeg ozlijeđivanja i šest mjeseci do dvije godine, čak i izbacivanje iz nogometa. A i Čolak će vjerojatno podnijeti privatnu tužbu za fizički napad.

- Postupke poput Grezdina ne opravdam, ali očigledno su mu prethodile radnje s kojima također nismo u potpunosti upoznati. Za sada nećemo kazniti Grezdu, moramo vidjeti što se dogodilo. Očito je to bila njegova reakcija na nešto - rekao je Osijekov predsjednik Ivan Meštrović koji će, pak, u cijelom cirkusu tužiti - suca Pajača. On je teren napustio uz pratnju zaštitara, okružen bijesnim Osječanima zbog isključenja Kleinheislera i penala za Rijeku.

- Klub će iscrpiti sva sredstva, još konkretno ne mogu reći što ćemo napraviti, da ne bih ugrozio istragu - kiselo se nasmijao Meštrović.

Najčitaniji članci