Obavijesti

Sport

Komentari 28

Čolina je najveća kupovina još od Sharbinija prije 10 godina...

Čolina je najveća kupovina još od Sharbinija prije 10 godina...
1

Čolinin transfer postat će najskuplja kupovina u zadnjih 10 godina, još od dolaska Anasa Sharbinija iz Rijeke za dva milijuna eura. Dapače, Čolina će postati peta najskuplja kupovina Hajduka

VIDEO

Baš kao što smo dan ranije najavili, David Čolina (18) sletio je jučer u ranim popodnevnim satima u splitsku zračnu luku i odmah produžio na liječnički pregled. Ako sve bude u redu, danas bi trebao potpisati ugovor s Hajdukom. Dan uoči svog 19. rođendana, i to iz trećeg pokušaja!

Interes Hajduka za mladog lijevog beka nije od jučer, njegova hitrina, centaršut, pa i šut odavno su upali u oko skautima brojnih klubova koji su se otimali za njega. Pogotovo nakon što se prošloga ljeta pojavila informacija da Čolina pod svaku cijenu želi napustiti redove Dinama, i to zbog toga što ni on ni obitelj nisu bili spremni prihvatiti baš sve ono što im se nudilo u paketu s ugovorom. Dodatna pojašnjenja valjda nisu potrebna.

Hajduk je odmah reagirao, voditelj Akademije Krešimir Gojun ponudio mu je ugovor izvan uobičajenih okvira za igrače Hajduka, no objektivno, niti je Hajduk mogao konkurirati ponudama Monaca i Barcelone koji su ga također željeli, niti bi ga Dinamo pustio u redove najvećeg rivala.

Stigla zamjena za Bradarića: Čolina u četvrtak potpisuje...
Stigla zamjena za Bradarića: Čolina u četvrtak potpisuje...

Prošle zime pokušao je i sportski direktor Saša Bjelanović, no Monaco ga je brzo ohladio otkupnom cijenom, tražili su 1.5 milijun eura i 25% od budućeg transfera, što Hajduk nije mogao platiti.

No šest mjeseci kasnije, pritisnuti željom Čoline da se konačno okuša u seniorskom nogometu, iz Monaca su mu ipak dali zeleno svjetlo za transfer u Hajduk, i to za 850.000 eura u nekoliko godišnjih rata te dodatnih 25% od idućeg transfera, s tim da u ugovoru postoji i ''rebuy klauzula'' koja omogućava Monaco pravo otkupa Čoline od Hajduka pod istim uvjetima koje Hajduk postigne na tržištu.

Čolinin transfer postat će najskuplja kupovina u zadnjih 10 godina, još od dolaska Anasa i Ahmada Sharbinija iz Rijeke za dva milijuna eura. Dapače, Čolina će postati peta najskuplja kupovina Hajduka, prema podacima s Transfermarkta. Ispred su još Senijad Ibričić i Niko Kranjčar, a isti izvor navodi i Eduard Abazi koji je došao još 1990. Iako je u to vrijeme Hajduk prodavao Bokšića i Jarnija kako bi preživio, pa nije baš vjerojatno da je (tako) velik novac dao za Abazija...

- Nastupam za mladu momčad Monaca, no moj cilj je što prije izboriti mjesto među seniorima kako bih se nastavio razvijati - kazao nam je prije par mjeseci Čolina.

'Ne dolaze nam nikakvi ribari nego jedna normalna momčad'
'Ne dolaze nam nikakvi ribari nego jedna normalna momčad'

U Monacu nije dobio priliku, sada će je sigurno dobiti u Hajduku, jer je Domagoj Bradarić na izlaznim vratima.

- Čolina je izuzetan talent i drago mi je da je došao u Hajduk. Jako je dobar u fazi napada, ima osjećaj za prostor i vrijeme, ima sve karakteristike koje treba imati igrač na toj poziciji, a dodatni plus mu je što često zabija golove. I on i Dolček su sjajni mladi igrači, i to je put kojim bi Hajduk trebao ići - kazao je Ivan Gudelj koji je Čolinu vodio u U-19 reprezentaciji.

Iako nam je Robert Jarni kazao kako se ne sjeća izjave, svjedoci kažu kako je prije par godina u jednom društvu u šali kazao:

- Da sam ja imao ono što ima David Čolina, odigrao bih za Real puno više utakmica.

Mi bi dodali, ako Čolina bude i upola dobar kao Jarni, bit će to pravi potez Hajduka....

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Doznajemo: Nijemac će suditi derbi  između Hajduka i Dinama
POSUDBA IZ BUNDESLIGE

Doznajemo: Nijemac će suditi derbi između Hajduka i Dinama

Riječ je o njemačkom sucu rođenom u Berlinu, koji redovito sudi utakmice Bundeslige. Nedavno je dijelio pravdu na utakmici Bayera iz Leverkusena i Wolfsburga, a išao je i na 'posudbe' u grčku ligu