Obavijesti

Sport

Komentari 8

Conteu 30 milijuna za godišnji, Milan platio 500 za 'pojačanja'

Conteu 30 milijuna za godišnji, Milan platio 500 za 'pojačanja'
1

Chelsea je Conteu morao platiti 30 milijuna jer mu je dao otkaz, Milan je potrošio pola milijarde da bude jedanesti, Španjolci prodali Superkup Saudijcima za 50 milijuna

VIDEO

Četiri momčadi u borbi za španjolski Superkup i to u Saudijskoj Arabiji najnoviji su dokaz bolesnog stanja modernog nogometa u kojem sve definira novac. Španjolci će od Saudijaca dobiti 50 milijuna eura i baš ih briga za režim države u kojoj će igrati.

Pokretanje videa...

Antonio Conte, Inter 00:49

Na vidjelo početkom 2020. izlaze prošlogodišnje bilance, a dvije baš bodu oči.

Chelsea je jednom od najboljih trenera na svijetu, Antoniju Conteu koji je preporodio Inter, morao platiti 30 milijuna eura jer je njemu i njegovom stožeru dao otkaz prije isteka ugovora.

Milan je u protekle dvije i pol godine na dovođenje novih igrača potrošio 480 milijuna eura, gotovo pola milijarde da bi u Serie A sada bio 11. sa više nego duplo manje bodova od Intera i Juventusa.

Zaključna točka Milanove očajne financijsko-sportske bilance bilo je dovođenje 38-godišnjeg Zlatana Ibrahimovića, a Contea je naslijedio Maurizio Sarri sa kojim sada u utrci Inter vs Juventus lovi scudetto.

Conteu je otkaz u Londonu dobio godinu dana prije isteka ugovora, u Chelseaju je bio dvije sezone te osvojio jedan naslov engleskog prvaka i jedan FA Cup.

U priču o Milanovim krivim procjenama što se "pojačanja" tiče uključeni su bivši direktor Marco Fassone te od prošlog ljeta i naš Zvonimir Boban u čijoj su eri dovedeni Leao, T.Hernandez, Krunić, Bennacer, Duarte i nedavno Ibrahimović.

Conte i njegovi suradnici su, dakle, dobili 30 milijuna eura, a da nisu radili ama baš ništa. Milan je, pak, potrošio gotovo pola milijarde eura da bi bio iza Parme, Bologne i Cagliarija.

Milan, Zvonimir Boban in the center

Inače, Liverpool će od Nikea po sezoni dobivati 30 milijuna eura. Bez da proda ijednu ulaznicu, ijednog igrača, ijedan navijački rekvizit, bez ijednog eura od TV prava...

Samo da bi nosio opremu određenog proizvođača europski prvak dobit će više love nego što je, primjerice, godišnji klupski proračun Hajduka i Osijeka - zajedno.

A u zadnjih bogtepita koliko godina najbogatiji klub nije bio prvak države u valjda manje od 5% slučajeva. Lova. Sve presuđuje. To je nogomet. Iznimke postoje i svima su drage (Leicester 2015/16, npr.), ali su i - endemski rijetke.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' SA IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

22:41
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...