Obavijesti

Sport

Komentari 55

Ćorić ispao nakon još jednog maratona: Seppi u trećem kolu

Ćorić ispao nakon još jednog maratona: Seppi u trećem kolu
1

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić izgubio je meč drugog kola na Wimbledonu od Talijana Andreasa Seppija, 25. nositelja, u pet setova nakon tri i pol sata igre...

VIDEO

Drugi put u tri dana Borna Ćorić igrao je meč u pet setova na Wimbledonu. Mladi hrvatski tenisač i jedna od najvećih tinejdžerskih zvijezda svjetskog tenisa, nakon pobjede nad Ukrajincem Stahovskim, nije mogao do novog iznenađenja.

Talijan Andreas Seppi, 25. nositelj, pobijedio je, baš kao u njihovu prvom međusobnom meču u Umagu prije dvije godine. Na travi londonskog All England Cluba bilo je 4-6, 6-4, 6-7(3), 6-1, 6-1 za Seppija nakon tri sata i 35 minute igre.

Iscrpljen nakon pobjede na wimbledonskoj premijeri, Ćorić se borio s vlastitim servisom u prvom servis-gemu, ali je spasio tri break-lopte i potom kod 4-4 uzeo servis Seppiju za vodstvo 1-0 u setovima. Krenuo je Borna sjajno u drugom, napravio novi break, ali ga je odmah ispustio i potom kod servisa za 5-5 nakon pet izjednačenja i četiri break-lopte ispustio set.

Opet se Borna mučio s igrom po vrlo vrućim uvjetima u britanskoj prijestolnici. Niti podloga mu nije išla na ruku, u više navrata odsklizavao je, tražio masažu fizioterapeuta, a kad je Seppi s dva brza breaka poveo 4-0 u trećem setu, činilo se da meč Ćoriću klizi iz ruku. No sjajnom se igrom vratio na 4-3, potom još jednom izgubio svoj servis pa ga odmah i vratio te naposljetku sa 7-3 u tie-breaku došao do velike prednosti 2-1 u setovima.

Vratila se odnekud energija Borni i izgledao je dobro u tim trenucima, kao i na startu četvrtog seta. Ali bilo je to praktički sve što je pokazao, nakon 23 minute Seppi je triput lomio Hrvata i sa 6-1 izborio peti set. Semafor je već brojao preko tri sata igre, a Ćorić je ponovno kroz peti set morao tražiti prolazak.

Borbeni Ćorić u završnom je setu posrnuo na prvom servis-gemu i Seppi je imao vodstvo 2-0 s breakom. U sljedećem je gemu Borna imao 15-30, no nije se uspio vratiti, baš kao ni kod 30-30 pri rezultatu 3-1 za Talijana. Naposljetku je u još jednom iscrpljujućem gemu po drugi put izgubio servis i Seppi je odservirao za 6-1 i meč trećeg kola protiv domaće uzdanice Andyja Murraya.

Dodig i Pavić u 2. kolu parova, Draganja ispustio maraton

Drugi nositelji turnira parova i osvajači Roland Garrosa, Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo, prošli su prvo kolo predajom Argentinaca Mayera i Schwartzmana pri vodstvu 6-4, 4-0. U drugom kolu čekaju ih Poljak Fyrstenberg i Meksikanac González.

Slavili su i Mate Pavić i Novozelanđanin Michael Venus protiv portugalsko-kolumbijske kombinacije Sousa-Giraldo 4-6, 6-3, 6-4, 6-2. U drugom kolu igraju protiv Rama i Klaasena, 14. nositelja.

Druga kombinacija s jakim hrvatskim adutom u paru, Marin Draganja i Finac Henri Kontinen, 15. nositelji, izgubila je maratonski meč protiv Australaca Hewitta i Kokkinakisa nakon tri sata i 54 minuta igre. Bilo je 6-7(6), 3-6, 7-6(1), 6-2, 8-6 za dvojac s pozivnicom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku