Obavijesti

Sport

Komentari 32

Ćorić kao Senčar, Pjaca poput Mandže: Tko će put Bayerna?

Ćorić kao Senčar, Pjaca poput Mandže: Tko će put Bayerna?
1

Sedmorica nogometaša igrala su za Bayern München i Dinamo iz Zagreba. Božidar Senčar, Radmilo Mihajlović, Škorić, Robert Kovač, Mandžukić, Ivica Olić i Pranjić

VIDEO

U povijesti ova dva kluba čak su sedmorica igrača nastupala za Dinamo i Bayern. Samo je jedan prešao izravno iz Dinama u Bayern, Radmilo Mihajlović i samo je jedan prvo igrao za Bayern pa onda za Dinamo (Rober Kovač).

Prvi koji je nosio oba dresa bio je Božidar Senčar početkom 50-ih godina prošlog stoljeća. Potom je Zlatko Škorić bio rezerva velikom Seppu Maieru. Škorić je branio u onoj povijesnoj 4-1 pobjedi Dinama 1963. godine. 

Robert Kovač prvo je igrao za Bayern pa onda za Dinamo i to je prvi takav slučaj u povijesti igrača koji su nosili dresove ova dva kluba. Danijel Pranjić iz Dinama je prešao u Herenveen pa u Bayern, Ivica Olić je do Allianz Arene stigao preko Dinama, CSKA i HSV-a, a Mario Mandžukić je iz Maksimira prešao u Wolfsburg pa u Bayern.

Dinamova omladinska škola poznata je kao bazen talenata, a to potvrđuje i ova generacija. Ante Ćorić mogao bi nastaviti tradiciju igranja u Bayernu i Dinamu. Ćorić je s 14 godina bio u Bayernovom kampu i imao je svih 200 bodova na testiranjima što nikad prije ni poslije u povijesti Bayernove omladinske škole nikome nije uspjelo.

Marku Pjaci predviđaju veliku karijeru. Pjaca ima sve što moderan napadač treba imati i samo je pitanje vremena kad će Dinamov dres zamijeniti s dresom nekog kluba iz Liga petice. Može li to biti Bayern?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini