Borna Ćorić pobijedio Kokkinakisa, u četvrtfinalu ATP Dubaija | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 1

Ćorić u četvrtfinalu ATP Dubaija

Ćorić u četvrtfinalu ATP Dubaija

Pobjednika tog četvrtfinalnog ogleda vrlo vjerojatno u polufinalu čeka Novak Đoković, a tijekom karijere Ćorić ima pozitivnih 4-2 protiv ruskog tenisača

VIDEO

U dvoboju drugog kola ATP turnira u Dubaiju 26-godišnji hrvatski tenisač Borna Ćorić pobijedio je Thanasija Kokkinakisa, vršnjaka iz Australije, sa 6-7(4), 6-3, 7-5.

Nakon skoro tri sata igre Ćorić, inače 20. tenisač na svijetu, je pobijedio 101. igrača s ATP ljestvice u meču gdje nije izgubio ni jednom svoj servis gem. U četvrtfinalu Ćorić će igrati protiv Rusa Daniila Medvjedeva, sedmog igrača na svijetu i trećeg nositelja u Dubaiju.

Pokretanje videa...

Gojo i Ćorić pjevaju Joleta 00:35

Drugo kolo je Medvjedev prošao vrlo lako, svladao je sa 6-4, 6-2 kazahstanskog igrača Aleksandera Bublika. Pobjednika tog četvrtfinalnog ogleda vrlo vjerojatno u polufinalu čeka Novak Đoković, a tijekom karijere Ćorić ima pozitivnih 4-2 protiv ruskog tenisača.

U prvom setu nije bilo breaka premda je Ćorić bio opasniji na suparničkom servisu. No, tie-break ipak nije izbjegnut, a u njemu je Kokkinakis odmah na startu došao do prednosti 3-0 koju je zadržao sve do kraja čime je poveo 1-0 u setovima.

Rijeka: Borna Ćorić i Dennis Novak u prvom meču između Hrvatske i Austrije u kvalifikacijama Davis Cupa

Propustio break lopte u trećem setu, ali ipak izbjegao tie-break

U uvodnom dijelu drugog seta Ćorić se na svom servisu mučio više nego li kroz prvu dionicu. No, dogurao je do 3-3 i tada napravio prvi break u meču za vodstvo 4-3 što je kasnije pretočio u osvajanje drugog seta.

Kod vodstva 1-0 u trećem setu Ćorić je propustio dvije break prilike nakon čega je opet uslijedio ritam kakav je vladao kroz veliki dio dvoboja. Svaki je tenisač relativno lako osvajao svoje servis gemove do vodstva Ćorića 6-5. Tada je hrvatski tenisač opet stisnuo suparnika, izbjegao tie-break i proslavio prolaz među osam najboljih u Dubaiju.

ATP Dubai, 2. kolo:

  • Borna Ćorić (Hrv/8) - Thanasi Kokkinakis (Aus) 6-7(4), 6-3, 7-5
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner