Obavijesti

Sport

Komentari 57

Ćorluka: Belgiju i Francusku u skupini baš nikako ne bih volio

Ćorluka: Belgiju i Francusku u skupini baš nikako ne bih volio
10

Mislim da nisam toliko star pa me nemojte gurati u mirovinu. Imam ja još dosta za dati. Uostalom, Darijo Srna se oprostio s 34-35, a meni će tad biti tek 32, kaže Vedran Ćorluka...

VIDEO

Kako ste proživjeli posljednje utakmice u kvalifikacijama, s Ukrajinom i Grčkom?

- Priznajem, nije bilo nimalo lako gledati utakmice, a znaš da ne možeš pomoći. Iako, utakmice protiv Ukrajine bile su mi puno stresnije, njih sam jako teško proživljavao.

Gdje ste gledali susret protiv Grčke?

- Pratio sam ga iz Moskve. E, tu me iz nekog razloga nije bilo strah, ali ni najmanje! Od početka sam vjerovao da smo bolji od Grka.

Što ste rekli dečkima nakon Grčke?

- A ništa posebno. Čuo sam se s dosta njih i samo sam im rekao: ‘Čestitam, odigrali ste dvije sjajne utakmice’.

Hrvatska je u drugoj jakosnoj skupini, ždrijeb je 1. prosinca, koga biste izbjegli?

- Ako bih već mogao birati, volio bih izbjeći Belgiju ili Francusku. Mislim da nam najmanje odgovara njihov stil igre. Najviše bih volio da opet otvaramo Svjetsko prvenstvo s domaćinima - Rusima. Eto, neka na otvorenju Svjetskog prvenstva igraju Rusija i Hrvatska.

Czech Republic v Croatia - EURO 2016 - Group D

Spomenuli ste Ruse, što kažu za nas?

- Vjerujte, Rusi su doista željeli da se kvalificiramo jer nam još ne zaboravljaju pobjedu na Wembleyu, s kojom smo ih odveli na Europsko prvenstvo 2008. Na tome će nam biti vječno zahvalni. A isto tako, gaje simpatije prema našoj reprezentaciji i vide nas kao jedno od mogućih iznenađenja Svjetskog prvenstva.

Je li Moskva skupa i opasna kako kažu?

- Moskva je skupa, ali nikako nije opasna. U bilo kojem dijelu Moskve možete se kretati bez straha i siguran sam da će svakom navijaču koji nas dođe bodriti Moskva biti više nego ugodno iznenađenje. Što se tiče večera, u strogom centru grada može se naći svakakvih restorana, od skroz pristupačnih do ruski skupih.

U Lokomotivu ste već šest godina. Jeste li zavoljeli Rusiju?

- Kad sam 2012. došao u Lokomotiv, nisam mogao ni sanjati da ću ovoliko zavoljeti Moskvu. I Ruse, generalno. Čak sam i babušku dao tetovirati. Ha, ha. Otkako sam došao, Moskva se kompletno promijenila u jedan moderan, svjetski grad te ima toliko toga za ponuditi da nisam ni u ovih šest godina sve stigao vidjeti. Definitivno, uz London, moj najdraži grad, mogu slobodno reći, moj drugi dom.

Gdje biste voljeli da bude hrvatski kamp?

- Volio bih da kamp bude moja baza Lokomotiva, koja je dosad bila rezervirana za Italiju, ali njihovim ispadanjem baza je opet slobodna pa me moji u klubu nagovaraju da dovedem baš Hrvatsku.

Jeste li možda HNS-u preporučili neki kamp, jer ste proputovali cijelu Rusiju?

- Nisam. Ne sumnjam da će izbornik Dalić izabrati najbolji kamp i bez mojih savjeta. A kažem, moji u Lokomotivu mi govore: ‘Dovedi Hrvatsku ovdje’.

Czech Republic v Croatia - EURO 2016 - Group D

Vaterpolo kapica je završila u muzeju Uefe. Jeste li im je vi darovali?

- Nisam, Uefa je kapicu zatražila preko HNS-a, tako da nisam imao nikakav izravan kontakt s njima. Ali, iskreno, drago mi je da ću biti dio povijesti Uefe.

Puno se priča i piše o tome je li Luka Modrić najbolji hrvatski nogometaš svih vremena. Što vi mislite?

- Da. Za mene je Luka, bez sumnje, najbolji hrvatski igrač. S obzirom na sve što je osvojio i koliko je puta bio član najboljih jedanaest svijeta, niti jedan hrvatski igrač u povijesti ne može se mjeriti s njim. Sve je to zaslužio svojim odnosom prema nogometu. Imao sam priliku s njim igrati u Dinamu i Tottenhamu te znam koliko je truda i volje uloženo kako bi postao ovo što je danas. I zato mu skidam kapu do poda...

Kad ćete se vratiti nogometu i muče li vas još tetive?

- Na teren ću se vratiti krajem studenog. Već sad normalno treniram, no odvojeno od momčadi. Tetive su ok, nakon deset godina svakodnevne boli, nadam se da sam se ovom operacijom riješio tog problema.

Uoči Ukrajine napisali ste na društvenim mrežama: ‘Usrali smo sve što se moglo, ali uzdignimo glave, kad nam ne vjeruju drugi, vjerujmo sami u sebe’. Ne oglašavate se baš često, zašto ste tog dana napisali taj i takav post?

- Ma, napisao sam ono što mi je u tom trenutku bilo na srcu, naravno bilo mi je jako žao što je rezultat bio takav kakav je i što smo se morali ići vaditi u Ukrajinu, ali kao što post kaže, momci su vjerovali u sebe i na kraju pobijedili teškog protivnika na njihovu terenu.

Je li se u Rusiji lakše sporazumjeti na engleskom ili hrvatskom?

- Ruski i hrvatski nisu toliko slični, koliko mislimo. Mnogo je sličnih riječi, no one na ruskom imaju potpuno drugo značenje. Najlakši i možda jedini način za sporazumijevanje s Rusima jest pričati ruski, zato svi u školu ruskog... Ha, ha. Šalu na stranu, osnove engleskog će u ovom slučaju biti dovoljne.

EURO 2016 Group D Turkey - Croatia

Koliko ćete prijatelja ugostiti tijekom SP-a?

- Još nisam siguran, ali manje od desetak neće biti sigurno. Ne sumnjam da će osim prijatelja i članovi uže i šire obitelji htjeti doći navijati za Hrvatsku.

Koji su vama i Franki najdraži restorani ili klubovi, koje preporučujete?

- Moja omiljena mjesta u Moskvi su Patriarshie Purdy ili Patriarch s Ponds i tamo se nalazi nekoliko meni najdražih restorana: Uilliams, Patara, Bron i Cutfish koje svakako preporučujem svakome. Što se tiče klubova i noćnog života, Moskva sigurno neće razočarati nijednog našeg navijača.

Smatraju vas jednim od najboljih braniča i strah nas je trenutka kad ćete se oprostiti od reprezentacije. Mislite igrati i nakon SP-a?

- Sve će ovisiti o zdravlju i o trenutku kada ću osjetiti da više ne mogu pomoći reprezentaciji. Hoće li to biti nakon ovog Svjetskog prvenstva, vidjet ćemo… Ali mislim da nisam toliko star pa me nemojte gurati u mirovinu. Imam ja još dosta za dati. Uostalom, Dario Srna se oprostio s 34-35 a meni će tad biti tek 32!

I za kraj, kakav je dojam na vas ostavio Zlatko Dalić?

- Nisam se čuo s njim, osim putem SMS-a. Doći će na ždrijeb pa ćemo se vidjeti. Odradio je fenomenalan posao!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve