Obavijesti

Sport

Komentari 0

Ćorluka: Žao mi je zbog grešaka engleskih golmana

Ćorluka: Žao mi je zbog grešaka engleskih golmana
1

Vedran Ćorluka u četvrtfinalu Carling kupa sa Cityjem igra protiv Tottenhama, čija vrata brani Paul Robinson, žrtva 'maksimirske krtice'

VIDEO

Okršaji hrvatskih reprezentativaca s golmanima engleske reprezentacije sjajno zabavljaju otočke medije. Puno se pričalo o novom susretu Nike Kranjčara i Scotta Carsona, a Englezima je iz sličnog raloga zanimljiv i dvoboj Manchester Cityja i Tottenhama. S jedne strane Vedran Ćorluka, a s druge Paul Robinson, žrtva 'maksimirske krtice'.
- Nikada mi ne bi palo napamet rugati se ili smijati se onome što se njima dvojici dogodilo. Ali vratit će se oni, još uvijek su dovoljno mladi. Uostalom, jednom se nešto slično i meni dogodilo - rekao je Ćorluka za Daily Mail, pa ispričao neugodno iskustvo iz početaka svoje karijere.
- Igrao sam za Hrvatsku U-16. U zadnjoj minuti utakmice sam pao kao zadnji igrač i Danska je zabila gol. Zbog tog gola nismo otišli na Europsko prvenstvo. Kasnije sam bio razočaran, plakao sam i stalno ponavljao da mi je žao, ali od toga nema koristi. Ništa nisam mogao promijeniti, svi su znali da sam samo ja kriv za poraz - prepričao je Vedran bolnu uspomenu.
- Zbog tog događaja mi nije bilo drago što je Robinson pogriješio u Zagrebu i Carson u Londonu. Bio sam sretan jedino zato što je Hrvatska, između ostaloga, zahvaljujući tome otišla na Europsko prvenstvo - kaže Ćorluka i malo 'podbada' Engleze.
- Žao mi je zbog svega što se dogodilo Engleskoj, ali nikoga u Hrvatskoj nije previše iznenadilo što smo ih dvaput pobijedili. Znali smo da imamo dovoljno kvalitete i pobjedničkog duha. Pobjeda na Wembleyju je bila nevjerojatna, to ne mogu poreći. Igrali smo protiv velike momčadi pune velikih igrača, na prekrasnom stadionu. Pobjeđivali smo uz potporu deset tisuća naših navijača...
Osim prisjećanja na hrvatski uspjeh i engelski neuspjeh, Daily Mail je pažnju obratio i na neke detalje iz Ćorlukina privatnog života. Tako navode tužnu priču o Vedranovom izbjeglištvu iz Dervente, te kako je financijski pomogao izgradnju crkve u svom rodnom mjestu. Istovremeno, otac Jozo je obnovio srušenu obiteljsku kuću.
- Iako sada moja obitelj živi u Hrvatskoj, Derventa nam je i dalje jako bitna. Pomogao sam izgradnju crkve nekim donacijama, jer mjesto bez crkve nije potpuno - rekao je Vedran.
Imao je, kako sam kaže, teško djetinjstvo. No danas je priča potpuno drugačija. Odlično se snašao u Engleskoj, u Manchesteru, i u karijeri mu cvjetaju ruže.
- Moja velika prednost je što sam miran. Nije me strah igrati 'moj' nogomet i tako će uvijek biti. Pomaže i što trener ima slično shvaćanje nogometa kao i ja. Igramo s puno dodavanja, po zemlji, što mi odlično odgovara. Ne nabijamo kao neke druge momčadi.
City je u borbi za Ligu prvaka i tamo želi i ostati. No Ćorluka ne misli da bi bilo tragično kada bi im najveće klupsko natjecanje pobjeglo.
- Možda ne uspijemo ući u Ligu prvaka, ali što nedostaje igranju u Kupu Uefe. A to ćemo izboriti ako dođemo do finala Carling kupa. Zaigram li ponovno na Wembleyju, bit ću itekako ponosan. Baš kao što sam bio i prošli put!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju
Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu