Obavijesti

Sport

Komentari 24

Cormier: Zašto bih trebao biti fin sa Stipom? Pa nije bio fer

Cormier: Zašto bih trebao biti fin sa Stipom? Pa nije bio fer
1

Daniel Cormier gostovao je u showu novinara Ariela Helwanija gdje je najavio svoju sljedeću obranu titule. Bit će to protiv Stipe Miočića kojem je i oduzeo pojas, a to bi mogla biti pretposljednja borba u karijeri DC-a

VIDEO

To je morao biti samo i jedino on, zbog svega što je napravio prije naše borbe. Ne možete ignorirati sve sjajne stvari koje je postigao u ovoj diviziji. Osvojio je pojas na onakav način i onda ga tri puta obranio.

Stipe ignorirao UFC: Cormier? Polako, prvo čestitka herojima
Stipe ignorirao UFC: Cormier? Polako, prvo čestitka herojima

Osim toga, uvijek je glasio za dobrog tipa koji radi puno pozitivnih stvari. Od početka sam znao, ukoliko se ne budem borio protiv Brocka, to mora biti Stipe, objasnio je Cormier svoju sljedeću borbu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I’m ready. I’ve been ready. I’m going to take back what’s mine.

Objavu dijeli Stipe Miocic (@stipemiocic)

Iako je UFC najavio borbu Ngannoua i Juniora Dos Santosa koji su drugi i treći na ljestvici izazivača teške kategorije, govorilo se kako bi netko od njih dvojice mogao biti sljedeći Cormierov protivnik.

No, Dana White ušutkao je sve i vratio Stipu Miočića u život nakon godine izbivanja iz oktogona.

 

'Ne sviđa mi se njegov pristup kukanja i sjedenja'

Prije prošle borbe Stipe i DC bili su u dobrim odnosima, a bili su i u ulozi suprotstavljenih trenera u Ultimate Fighteru. No, nakon Miočićevog poraza stvari su se malo promijenile jer Stipe baš i nije mogao prihvatiti poraz te je želio što brži revanš.

Nije se želio boriti ni sa kim i dugo je vremena kukao kako zaslužuje priliku, ali Dana White nije mu to želio dati.

- Ne sviđa mi se njegov pristup. Mislim da se trebao boriti, jer je toliko dobar borac da bi i u ovih godinu dana zadržao svoju poziciju. Nakon ovoga, više ne osjećam potrebu biti fin prema njemu. Cijelo vrijeme sam mu davao pravo na revanš, ali bilo je tu drugih stvari. Imali smo takvih razgovora s organizacijom i sve se znalo. On je bio zadovoljan s onim što smo dogovorili, kao i ja. Na kraju se ponašao kao da ja radim nešto nepošteno prema njemu nakon što sam pobijedio u našoj borbi - rekao je teškaški prvak UFC-a i dodao:

- Mislim da on nije bio pošten prema meni. Nisam radio ništa njemu nažao, ponašao sam se onako kako smo se dogovorili da ćemo napraviti nakon borbe. Kad se borba ugovorila, bilo je vrlo jasno da postoji ideja prema kojoj će se pobjednik boriti protiv Brocka Lesnara. Vjerujem kako bi on napravio isto što i ja.

Ajmo, Stipe, vrati pojas! UFC potvrdio: Miočić vs. Cormier
Ajmo, Stipe, vrati pojas! UFC potvrdio: Miočić vs. Cormier

Motivacije neće nedostajati

On je izgubio titulu poluteške kategorije protiv Jonesa, ali je odmah krenuo ugovarati borbu s Baderom.

Na kraju je Jones suspendiran pa je DC odmah dobio priliku za povratak pojasa. Kako sam ističe 'nije kukao i sjedio, već je tražio priliku da ispravi pogrešku'. Motivacije mu u novom ogledu neće nedostajati.

MMA: UFC 220- Cormier vs Oezedmir

- Sve dok sam spreman, bit će u redu. Bit ću motiviran za borbu. Jedino, ne znam na koji način ga mogu pobijediti bolje i impresivnije nego što sam to napravio prošli put. Važno će mi biti samo doći do pobjede. Ukoliko to bude odlukom, neka bude odlukom. Ono je bila posebna stvar, nokautirao sam najuspješnijeg teškaškog prvaka u povijesti. Namjeravam ga opet pobijediti i uvjeren sam da mi stilski odgovara. Kako je borba prolazila, tako sam ga sve više osjećao.  Siguran sam da sam bolji borac od njega - zaključio je DC.

Nakon Stipe, DC je najavio još jednu, vjerojatno i oproštajnu borbu. Jedini logični izbor za taj bi meč bio Jon 'Bones' Jones bez obzira na ishod borbe s Miočićem. Borba ze teškašku titulu UFC-a na rasporedu je u noći sa 17. na 18. kolovoza u Anaheimu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao