Obavijesti

Sport

Komentari 10

Cosmi 'provjetrava' svlačionicu, Hajduk i Šibenik za neke igrače zadnja šansa da ostanu u Rijeci

Cosmi 'provjetrava' svlačionicu, Hajduk i Šibenik za neke igrače zadnja šansa da ostanu u Rijeci

U srijedu kod Hajduka pa u nedjelju na Rujevici sa Šibenikom napraviti što se više može, a onda staviti točku i... U Rijeci će ostati samo oni koji su i pravi igrači i pravi ljudi s karakterom, kaže talijanski trener

VIDEO

Rutineru iz Umbrije bilo je dovoljno 4-5 dana da shvati kako u svlačionici u koju je došao nedostaje karaktera. Nedostaje vođa i igrači koji nisu na razini 'samo' kao nogometaši nego i kao ljudi, profesionalci.

Oni koji ne budu pravi u srijedu na Poljudu te u nedjelju kod kuće sa Šibenikom, neka sami odu kod sportskog direktora Juričića, priznaju da ne mogu i zatraže raskid ugovora.

POGLEDAJTE VIDEO: Serse Cosmi

Pokretanje videa...

Serse Cosmi u Rijeci 00:50

- I prije nego sam došao znao sam da ovo nije tek jedna od utakmica za Rijeku, a nije ni za Hajduk. Delikatna situacija, posebna utakmica - počeo je Cosmi.

- Nijedna momčad ne smije odigrati kako smo odigrali protiv Osijeka. Normalno da se trebaju dignuti psihički i natjecateljski. I to ne malo nego jako puno. Pričao sam igračima, pričali si u oni među sobom. Objasnio sam što želim. U dvije utakmice prije reprezentativne pauze moraju izvući maksimum i rezultatom i igrom. Onda ćemo podvući crtu i tu zapravo počinje moje vođenje ove momčadi. A jamčim i vama, i navijačima, i upravi i svima: u mojoj će momčadi ostati samo oni koji daju svojih 100%. Kad ide dobro, pokažu se igrači. Kad ide loše, pokaže se tko je i igrač i čovjek, muškarac. Dakle, ove dvije utakmice su svima karakterni test.

Fali nama puno toga...

Velike promjene u startnih 11 u odnosu na Osijek?

- Bit će nekoliko, donekle i zato što igramo tri utakmice u tjedan dana. Što se strategije tiče, nijedna neće upaliti ako igrači budu igrali, neovisno u kojem sustavu, kao prošle subote. Hoću više strasti, ponosa i 'ljutnje', želje da se igra kako treba. Halilović se vraća nakon pauze, Krešić nadam se igra nakon gostovanja u Splitu.

Cosmi: Do pauze pretrpjeti što manje štete, a onda promjene
Cosmi: Do pauze pretrpjeti što manje štete, a onda promjene

Rijeka je u Splitu pobijedila pet od zadnjih šest utakmica...

- Velika odgovornost i lijepa tradicija, ali nisam vodio te momčadi i te prijašnje generacije. Hajduk je, realno, sada jači. Ali derbi je derbi, sve je moguće. Za nas: i uz pomoć te tradicije. 

Nedostaju lider i play-maker?

- Nedostaje nama više igrača koji će bolje komunicirati na terenu i pomoćni momčadi kad je potrebno. Premalo pričamo na travnjaku. To nije dobro. Ali sad imamo igrače koje imamo, o novima ćemo razmišljati kad budemo mogli. U prvih 20 minuta s Osijekom gosti su bili ti koji su psihički dominirali, postavili se kao gazde, zapovijedali na terenu. To je nedopustivo. Ne može netko doći ovdje i igrati kao domaćin. Može nas netko pobijediti ako je bolji, ali mora se znati tko je gazda na Rujevici!

Jedini Hajdukov problem je: Dinamo

I Hajduk je promijenio trenera...

- Srž problema mi 100% još nije jasan ni u Rijeci, a kamoli Hajduku! Ali mislim da se njihov najveći problem zove: Dinamo. A vrlo brzu su zaostali za Dinamom. I sad su zbog toga puni frustracije. To je moj dojam i ništa više.

Vratio se na Rijeku.

- Nije ova momčad toliko loša kao što pokazuje. Mislim da je veći problem psihički neko što se kvalitete tiče. Ja to moram riješiti, posebno u onih 10 dana tijekom pauze. Ako to popravimo, a ne napravimo rezultatski iskorak i na planu igre... Onda je problem i u kvaliteti igrača, a možda i u trenerima. Sreća je što smo u klubu u kojem predsjednik i uprava jako dobro razumiju nogomet pa znaju i u kojoj smo situaciji i koji je naš potencijal.

Ovu Rijeku brzo ne bi podigli ni Ancelotti i Guardiola zajedno
Ovu Rijeku brzo ne bi podigli ni Ancelotti i Guardiola zajedno

Jedno je podvukao bez pitanja, samoinicijativno:

- Vidim da je momčad anestezirala ne samo sebe nego i vas novinare. Nekako ste mi malinkonični. Znam da vi ne možete rješavati utakmice, ali nadam se da ćemo se svi skupa dići u pozitivnom smislu! - rekao je Cosmi.

Rijeka na Poljud ide nakon: 9 utakmica bez pobjede! Najlošiji niz u zadnjih 20 godina. Tu je sezonu završila... Pretposljednja. 

Gabriel Lunetta

- Nema Rijeka samo jedan problem. Inače ne bi bili zadnji. Nije to ni samo psiha, ni samo kondicija, ni samo tehnika, ni bilo što drugo nego više sitnica koje su se spojile u ovaj loš niz. Dat ćemo sve od sebe da okrenemo priču. Navijači su: kolosalni. U Italiji bi ovako veliki klub koji je zadnji i još doma izgubi kao mi u prošlom kolu imao potpuno drugu reakciju s tribina, a ne ono nevjerojatno dobro navijanje kakvo smo mi imali!

 

POGLEDAJTE VIDEO: NAVIJAČI O UTAKMICI DINAMO - MILAN

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja