Obavijesti

Sport

Komentari 16

Coutinho još uvijek može doći do zlatne medalje Lige prvaka

Coutinho još uvijek može doći do zlatne medalje Lige prvaka
1

Philippe Coutinho koji je u siječnju otišao iz Liverpoola u Barcelonu još uvijek može osvojiti zlatnu medalju u Ligi prvaka iako je njegov sadašnji klub ispao u četvrtfinalu od Rome

VIDEO

Philippe Coutinho koji je ovog siječnja prešao iz Liverpoola u Barcelonu za ogromnih 160 milijuna eura mogao bi na kraju sezone ipak dobiti zlatnu medalju namijenjenu osvajaču Lige prvaka.

Iako je njegova sadašnja ekipa ispala iz Lige prvaka nakon vrlo blijede predstave protiv Rome na Olimpicu, Coutinhov bivši klub rutinski je odradio gostovanje u Manchesteru i prošao u polufinale natjecanja. 

Barcelona je u utorak gostovala u Rimu. Došli su Katalonci s velikom prednosti iz prve utakmice (4-1), ali Roma je napravila senzaciju nad senzacijama i pobjedom od 3-0 prošla u narednu fazu natjecanja. 

Devet godina kasnije: Sjećate li se legendarne 'plave kopačke'?
Devet godina kasnije: Sjećate li se legendarne 'plave kopačke'?

I dok je Coutinho gledao razbijanje Barcelone, njegov bivši klub Liverpool je u Manchesteru došao do još jedne pobjede protiv građana te se sveukupnim rezultatom 5-1 plasirao u narednu fazu natjecanja zbog čega bi i sam Coutinho mogao dobiti zlatnu medalju ukoliko Liverpool uspije otići do samog kraja. 

Redsi su svega tri utakmice udaljeni od povijesnog uspjeha i osvajanja Lige prvaka po prvi put nakon 13 godina kada su jednim od najvećih preokreta ikad u Istanbulu pobijedili Milan nakon penala i osvojili navedeno natjecanje.

No, ukoliko Liverpool osvoji Ligu prvaka završnu riječ oko Coutinha i medalje imat će Jurgen Klopp. Osvajač ovog natjecanja dobit će 40 zlatnih medalja, a na treneru kluba je da odluči tko će sve tu medalju i dobiti.

Coutinho je za Liverpool ove sezone u Ligi prvaka odigrao pet utakmica u grupnoj fazi prilikom čega je zabio pet golova, uključujući i hat-trick protiv Spartaka Moskve u visokoj pobjedi 7-0.

Barcelona prvi put u 11 godina prokockala tri gola prednosti...
Barcelona prvi put u 11 godina prokockala  tri gola prednosti...

Kada je otišao u Barcelonu Coutinho je rekao kako se nada da će Barcelona osvojiti Ligu prvaka i da će se on, ukoliko dođe do toga, osjećati kao da je medalja Lige prvaka zasluženo u njegovim rukama. 

- Iako ne mogu igrati Ligu prvaka s Barcelonom, nadam se da ćemo ju osvojiti, a naravno da ću svoju medalju smatrati kao zasluženo dobivenu. Bit ću dio ekipe, trenirat ću s njima i podržavat ću ih u svakoj utakmici - rekao je Brazilac u veljači. 

Iako s Barcelonom neće moći dobiti medalju, Coutinhu ipak ostaje nada kako će njegov bivši klub pod vodstvom Kloppa otići do samog kraja i da će i on dobiti zlatnu medalju za osvajača Lige prvaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...