Sport

Komentari 0

Covid kaos: Argentinski igrači pet sati bili bez hrane i vode, zaključali su ih na aerodromu

Covid kaos: Argentinski igrači pet sati bili bez hrane i vode, zaključali su ih na aerodromu

Nogometaši su iz sata u sat postajali nervozniji, te su bili prisiljeni sjediti na zemlji bez vode i hrane. Nekim zaraženim igračima CONMEBOL je dozvolio putovati, ali brazilske vlasti su ih odbile primiti

Nogometaši argentinskog Independientea danas su trebali igrati protiv Bahije u Copa Sudamericani, ali su zaglavili u zračnoj luci Salvador u Brazilu pet sati čekajući da se donese odluka smiju li ili ne smiju putovati. 

Naime, nogometna konfederacija Južne Amerike Conmebol odobrila je nekim korona virusom zaraženim članovima putovanje, navodeći kao razlog mali rizik. S druge strane, Brazil je zadržao pravo nametanja izolacije u tim slučajevima, iako su im pokazali dozvole. 

Kako su sati prolazili, situacija se pogoršavala, a igrači su postajali sve nervozniji. Kapetan argentinske momčadi Silvio Romero pokušao je uvjeriti policajca da ih pusti, ali bezuspješno. 

Igrači su praktički bili prisiljeni sjediti na petu te nisu imali vode ni hrane. 

Južnoamerička federacija pokušala je intervenirati, ali brazilske vlasti nisu dopustile ulazak u zemlju, stoga je najavljeno odgađanje utakmice za srijedu.  

Pozitivni igrači i članovi osoblja ostali su spavati u zračnoj luci dok se ostatak delegacije koja je putovala u Brazil uputio do hotela.

Najčitaniji članci