Sport

Komentari 29

Čovjek koji je s Japanom uspio napraviti senzaciju: Povijest! Ma i bod nam je poput pobjede

Čovjek koji je s Japanom uspio napraviti senzaciju: Povijest! Ma i bod nam je poput pobjede

Naravno da sam htio vidjeti svoje dečke kako slave pobjedu, ali ne smijemo zaboraviti ni protiv koga smo igrali. Stoga je i ovaj bod za nas poput pobjede, euforičan je bio japanski izbornik nakon remija s Hrvatskom

Ovo je za nas povijesni rezultat. Preponosan sam na igrače i nadam se da mogu nastaviti ovako, euforično je, a kako ne bi, zvučao japanski izbornik Dagur Sigurdsson.

U samo dvije godine Islanđanin je od zadnje reprezentacije na prošlom SP-u stvorio reprezentaciju koja je osvojila bod protiv europskog viceprvaka (29-29). A zaslužila je vjerojatno i oba.

- Naravno da sam htio vidjeti svoje dečke kako slave pobjedu, ali ne smijemo zaboraviti ni protiv koga smo igrali. Stoga je i ovaj bod za nas poput pobjede.

A u hrvatskom taboru, logično, sasvim drugačije raspoloženje. Najiskreniji je bio Manuel Štrlek...

- Ne bih psovao, ali ušli smo kao papci. Nije to bilo pravo lice. Gledali smo jedan u drugoga. Trebamo razmisliti o našoj slici, cijeli turnir je pred nama, ali ovo nije slika koju trebamo prikazivati - kazao je Štrlek na kojeg se, uz ispriku navijačima, slično nadovezao i Marino Marić, sa sedam golova naš najbolji igrač danas.

- Ispričavamo se zbog ovako loše partije, mislili smo da će ovo lakše ići. Oni su zabijali, mi smo se pogubili i kad smo se snašli već je bilo -6. U ovom trenutku je nezahvalno komentirati sve. Djelovali smo zbunjeno i sporo, na kraju smo mogli pobijediti, ali poslije svega možemo biti zadovoljni bodom. Ovo nam je opomena, moramo se skupiti i ovo okrenuti na neku pozitivu. Moramo posložiti obranu i ubrzati se. Previše grešaka smo radili i promašili smo puno.

Najčitaniji članci