Obavijesti

Sport

Komentari 14

'Cristiano je plakao za domom, a jeo je ostatke u McDonaldsu'

'Cristiano je plakao za domom, a jeo je ostatke u McDonaldsu'
7

Ako na tren zatvorim oči, prva slika koja mi se pojavi je: Cristiano koji plače. Nazvao bi mamu pa nakon razgovora plakao. Nije podnosio odvojenost od obitelji i Madeire, sjeća se Luis Lourenço

VIDEO

Portugal na Stadionu 'Jose Alvalade' dočekuje Luksemburg u rutinskoj kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2020. 'Alvalade' je stadion lisabonskog Sportinga, kluba u kojem je počela jedna od najvećih karijera u povijesti nogometa. Karijera Cristiana Ronalda.

Pokretanje videa...

01:39

Njegov se prijatelj iz suigrač iz doba Cristianovih nogometnih početaka, Luis Lourenço prisjetio 12-godišnjeg C.Ronalda.

- Ako na tren zatvorim oči prvo sjećanje na te dane, prva slika koja mi se pojavi je: Cristiano koji plače. Imao sam 14 godina, on dvije manje. Taman je došao u Lisabon, sa Madeire. Bili smo cimeri. Djeca. Nazvao bi mamu pa nakon razgovora plakao. Imao je strahovitu nostalgiju za svojim otokom, za svojim domom. Nije podnosio odvojenost od obitelji i mjesta na kojem je odrastao. Ali... Pamtim i njegovu nevjerojatnu nakon debija za Sporting - priča Luis Lourenço.

- Već je tada bio strahovito odgovoran što se obveza tiče. Potajno je išao u teretanu i stalno nagovarao domara da ju ne zaključava nego pušta otvoreno da bi se mogao uvući pa sam, dodatno trenirati.

Luis Lourenço se sjeća kako su ta vremena, pretkraj '90-ih, bila teška za danas jednog od najimućnijih sportaša svijeta.

- Nisam bio među onima koji su išli u McDonalds moliti djelatnice da im daju nepojedene hamburgere, ali istina. Cristiano je to činio. I nije bio jedini, išli su u grupama! Takvo je mnogima bilo djetinjstvo, siromašno - sjetio se Luis Lourenço.

I sam se Cristiano Ronaldo nedavno u jednom TV intervjuu osvrnuo na to doba te pozvao gospođe koje su tada radile u McDonald'su i pomogle mu kad je bio gladan da mu se jave, da im se oduži.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka