Obavijesti

Sport

Komentari 30

Cristiano: Mama je išla leći gladna da bih ja imao što jesti!

Cristiano: Mama je išla leći gladna da bih ja imao što jesti!
1

Iako Dolores Aveiro zahvaljujući sinu Cristianu živi luksuznim životom, odrasla je u siromaštvu. Njezin muž i Ronaldov otac Jose Dinis Aveiro je bio alkoholičar, a ona je radila svaki dan kako bi prehranila obitelj...

VIDEO

Na prvu se čini kao umišljeni frajer koji obožava kada su svjetla reflektora uperena u njega, a zapravo je obično biće kao i mi. Posebno vezano za ženu koja ga je rodila. Za svoju majku.

Pokretanje videa...

01:06

Majka Cristiana Ronalda, Dolores Aveiro (65), imala je u utorak moždani udar. To je posebno teško utjecalo na Portugalca koji je ostavio sve obveze u Torinu i odjurio u bolnicu u Funchal gdje je zbrinuta njegova majka. Na prvu se činilo dosta ozbiljno, ali njegova majka je sada stabilno.

- Hvala vam na porukama potpore. Majka je stabilno i oporavlja se. Moja obitelj i ja zahvaljujemo se medicinskom osoblju i molimo vas za malo privatnosti - napisao je Cristiano Ronaldo na Twitteru.

Dolores Aveiro je najvažnija žena u Ronaldovom životu. Uz njega je bila tijekom svih uspona i padova u karijeri, a posebnu mu je podršku pružila kada se našao pod teškim optužbama za silovanje u Las Vegasu. Sudjeluje u svim važnim Cristianovim odlukama, a navodno ni njegove djevojke nisu imale šanse ako ih majka nije odobrila. Godinama se brinula za Ronaldovu djecu, a trenutnu Ronaldovu partnericu i majku njihovo dvoje djece Georginu Rodriguez, voli.

Iako zahvaljujući sinu živi luksuznim životom, odrasla je u siromaštvu. Njezin muž i Ronaldov otac Jose Dinis Aveiro je bio alkoholičar, a Dolores je jednom prilikom priznala da je zbog oskudnih životnih uvjeta (četvero djece je dijelilo jednu sobu), razmišljala i o pobačaju kada je nosila Cristiana. Svoju malu pčelicu, kako ga je u nogometnim počecima zvala od milja.

Ronaldo je u svakoj prilici isticao da je majka najvažnija osoba u životu i da je izuzetno vezan uz majku. U veljači prošle godine borila se s rakom dojke i nakon što je dobila prvu borbu, odmah je krenula u drugu.

Samo njegovo djetinjstvo bilo je izuzetno teško, a Cristiano je nekoliko puta ponovio kako je njegova majka odvajala sebi od usta kako bi on mogao nešto pojesti. 

-  Ona mi je sve omogućila žrtvujući svoj život za mene. Išla je leći gladna kako bih ja imao što jesti. Nismo imali novaca, a ona je radila sedam dana tjedno kako bih ja mogao biti nogometaš. Cijeli moj uspjeh je posvećen njoj - rekao je Portugalac jednom prilikom.

A da nije bilo Dolores i njezine žrtve, mi sigurno ne bi gledali jednog od najboljih nogometaša svih vremena. Na leđima nosi 35 godina, ali fizički igra kao dvadesetogodišnjak. U Realu je osvojio sve moguće, a sada je došao i 'staroj dami' ispuniti san o osvajanju Lige prvaka. Prošle godine su ispali u četvrtfinalu od Ajaxa, a ove godine su izgubili od Lyona (1-0) u prvoj utakmici osmine finala.

Najvažnija žena u njegovom životu se oporavlja, a to je za njega najveća motivacija. Kada je takav nogometaš pun motiva, onda nemate drugog izbora nego priznati poraz. 

Sljedeći klub koji će se suočiti s Ronaldom je Inter protiv kojeg Juventus u nedjelju od 20.45 igra veliki derbi u 26. kolu Serie A. Utakmica koja bi nam mogla jako puno toga otkriti oko borbe za naslov...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom