Obavijesti

Sport

Komentari 81

Bomba iz Bellatora! Cro Cop protiv Roya Nelsona u Londonu

Bomba iz Bellatora! Cro Cop protiv Roya Nelsona u Londonu
1

Majstor borilačkih vještina Mirko Filipović prvi će se put boriti u Bellatoru, objavila je američka organizacija. Na eventu u svibnju u Londonu imat će priliku za revanš protiv Roya Nelsona

VIDEO

Mirko Filipović (43) još je u nedjelju na Facebooku objavom logotipa organizacije Bellatora nagovijestio kako bi se mogao boriti pod okriljem te organizacije, a u ponedjeljak je to postalo i službeno!

Mnogi su pomislili kako će Cro Cop ući u oktogon s Rusom Fjodorom Jemjeljanenkom koji se već jednom izvukao od opcije revanša. Revanš je i dogovorio, ali ne s njim...

Cro Cop će se pojaviti na eventu Bellator 200 u petak, 25. svibnja u SSE Areni u londonskom Wembleyju, a protivnik će mu biti Amerikanac Roy Nelson (41) koji ga je pobijedio tehničkim nokautom u trećoj rundi na UFC-u 137 u Las Vegasu u listopadu 2011. godine.

Nelson je Mirku tek korak do revanša protiv velikog Fjodora
Nelson je Mirku tek korak do revanša protiv velikog Fjodora

Kapacitet dvorane je 12.500 gledatelja, a ulaznice za ovaj događaj kreću se od 375 do čak 3082 kune! Glavna borba večeri trebala bi biti ona za pojas u srednjoj kategoriji između aktualnog prvaka Brazilca Rafaela Carvalha i Nizozemca Gerarda Mousasija. Osim njih, u glavnom programu večeri trebali bi se boriti i Phil Davis i Linton Vassell u lakoteškoj te Michael Page i David Rickels u kategoriji velter.

Mirku je to bio treći uzastopni poraz u UFC-u, nakon čega je otišao iz te organizacije i vratio se tri godine poslije na Fight Nightu u Krakovu, gdje se revanširao Gabrielu Gonzagi.

Cro Cop je u nizu od osam pobjeda u MMA-u (dvaput Satoshi Ishii, Gabriel Gonzaga, Hyun Man Myung, Muhammed Lawal, Baruto Kaito, Amir Aliakbari, Thuyoshi Kosaka), dok je Nelson pobijedio tek triput u posljednjih devet mečeva. U posljednjoj borbi u veljači izgubio je u prvom kolu Bellatorova Grand Prixa od Matta Mitrionea sudačkom odlukom.

Filipoviću su 9. studenog 2015. američka antidopinška agnecija USADA i UFC odrezali dvogodišnju suspenziju zbog uzimanja hormona rasta radi bržeg oporavka od ozljede. Ona je trebala isteći 8. studenog prošle godine, ali je zbog Mirkova odlaska iz UFC-a u srpnju 2016. ona zamrznuta i istekla bi tek 18 mjeseci nakon što se Mirko eventualno vrati u UFC. No kvaka je u tome što suspenzija vrijedi samo na tlu SAD-a, a Bellator je ovaj event zakazao u Europi...

Podsjetimo, Mirko je ranije obznanio javnosti kako će odraditi još dvije borbe u Rizinu. Jedna je trebala biti u travnju ili srpnju, a konačan oproštaj na Staru godinu 2018. protiv pobjednika njihova Grand Prixa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu