Obavijesti

Sport

Komentari 53

Cruyff: Pola Barcelone, ni Pep ne bi prošlo nigdje u svijetu

Cruyff: Pola Barcelone, ni Pep ne bi prošlo nigdje u svijetu
1

Legenda Barcelone i svjetskog nogometa Johan Cruyff tvrdi da igrači poput Xavija ili Inieste ne bi uspjeli izgraditi karijeru nigdje drugdje osim i Barceloni, baš kao i Pep

VIDEO

Uoči najiščekivanijeg derbija, onog između Barcelona i Real Madrida ne manjka komentara, mišljenja, stručnih procjena i predviđanja. Posljednju u nizu dao je bivši trener Katalonaca, ali i jedan od najboljih igrača svijeta Johan Cruyff. Tvorac totalnog nogometa osvrnuo se na sadašnjeg trenera 'blaugrana', ali i na njegove 'patuljke', odnosno igače omanjeg rasta koji ne bi uspjeli nigdje drugdje osim u Barceloni.

- Mentalitet Barcelone kao kluba pretvorio je golem broj oniskih igrača u zvijezde modernog nogometa – rekao je Cruyff.

- Mislim da igrači poput Xavija ili Inieste, kao i Josepa Guardiole u njegovim igračkim počecima, u drugim klubovima uopće ne bi dobili priliku za igru. Na mnogo bi im mjesta, čak i prije no što bi ušli u seniorski nogomet, rekli da su premali i preslabi za zahtjeve modernog nogometa - tvrdi da bi momčad Barce kod većine bila unaprijed otpisana.

Nizozemac se osrvnuo i na trenera Katalonaca kojeg je upravo on trenirao u njegovim igračkim danima.

- Guardiola je kod mene bio fizički vrlo slab. Svejedno, promovirao sam ga u prvu momčad. Nakon toga treneri u Barceloni počeli su shvaćati da je ono najvažnije ipak način na koji barata loptom - usprkos građi hvali njegovu igru.

- Ono što mi se kod njega uvijek sviđalo bila je činjenica da je vidio stvari prije drugih. Tko bi drugi, primjerice, ikad pomislio da je Javier Mascherano sposoban igrati stopera? - divi mu se i kao treneru Cruyff.

Prisjetio se također ponajbolji nogometaš svog doba, te trenerski prvak Europe s Barcelonom prije dvadeset godina, jedne anegdote s Brazilcem Romariom, kojeg je u Barceloni vodio tijekom 1993. i 1994. godine.

- Došao mi je i pitao bi li mogao dobiti dva slobodna dana da ode nakratko u Brazil. Mislim da je u pitanju bio karneval. Rekao sam mu da ću mu dati dva dana odmora više negoli drugim igračima ako sutradan zabije dva gola na prvenstvenoj utakmici.

- Drugi je gol zabio u 20. minuti iste utakmice. Odmah potom sugerirao mi je neka ga zamijenim. Rekao mi je da mu avion polazi za manje od sat vremena i da bi volio stići na njega. Izvukao sam ga iz igre ispunivši svoj dio pogodbe.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku