Obavijesti

Sport

Komentari 16

Čudesan preokret Petre Martić! Pridružila se Ćoriću u 2. kolu...

Čudesan preokret Petre Martić! Pridružila se Ćoriću u 2. kolu...

Dućanka je izgubila prvi set i imala zaostatak 3-1 u drugom protiv Čehinje Martincove, ali prošla je u drugo kolo US Opena nakon gotovo dva i pol sata. Ranije je to učinio i Borna Ćorić protiv Pabla Andujara

VIDEO

Nakon Borne Ćorića i hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u 2. kolo US Opena nakon što je poslije dva i pol sata borbe pobijedila Čehinju Terezu Martincovu sa 5-7, 6-2, 6-4. Hrvatska tenisačica je izvukla meč u kojem je gubila 0-1 u setovima, te 1-3 u odlučujućem setu.

Bio je to susret koji je obilovao pogreškama s obje strane. Tenisačice su sakupile čak 91 neforsiranu pogrešaka. Čehinja jednu više. Petra je propustila i 16 break lopti. Srećom, Martić je u drugim segmentima igre bila bolja i nakon više od dva i pol sata igre je slavila.

Za 29-godišnju hrvatsku tenisačicu ovo je osmi nastup na US Openu, a najdalje je stigla lani, kada je izgubila od Serene Williams u osmini finala.

POGLEDAJTE VIDEO: Priča Petra Martić

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:44

Čehinja je u prvom setu povela 3-1, no Petra je odmah vratila izgubljeni servis, a potom izjednačila na 3-3. Nažalost, kod 6-5, Martincova je načinila novi break za 7-5 i vodstvo u setovima. I Martić je imala priliku doći do drugog breaka u prvom setu. Imala je čak šest break lopti, ali nije uspjela iskoristiti niti jednu.

U uvodnom gemu drugog seta, Martić je nastavila propuštati breka lopte. I to čak četiri. Srećom, dobila je i petu priliku koju je napokon iskoristila i povela sa 1-0. Bio je to gem nakon kojeg je Martić napokon počela igrati kako zna. Nanizala je tri gema za sigurno vodstvo 4-0, a zatim i mirno privela set kraju rezultatom 6-2.

Nažalost, odlučujući treći set, nije dobro krenuo za Martić. Čehinja je pri vodstvu 2-1 napravila break i došla do prednosti 3-1. Ipak, hrvatska tenisačica se pribrala i serijom 4-0 okrenula set u svoju korist. Čehinja je smanjila na 5-4, da bi Martić na svoj servis osvojila gem za pobjedu.

Tennis: Rogers Cup

Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga pobjeda hrvatske tenisačice koja je u prvom okršaju 2015. u austrijskom Bad Gasteinu slavila sa 6-4, 7-5.

U susretu 2. kola Petru Martić očekuje Ukrajinka Katerina Bondarenko koja je bila bolja od Amerikanke Allie Klick sa 3-6, 6-3, 6-1. Do sada su igrale tri puta, a Petra je slavila jednom, 2017. na Roland Garrosu.

Petra je do pobjede protiv Čehinje Martincove stigla na terenu broj 11 na kojem je nešto ranije slavio i Borna Ćorić. Hrvatski tenisač plasirao se u 2. kolo nakon što je na startu turnira pobijedio Španjolca Pabla Andujara sa 7-5, 6-3, 6-1.

Ćorić, koji je postavljen za 27. nositelja, za pobjedu protiv 53. tenisača svijeta trebao je dva sata i 23 minute. Mladi hrvatski tenisač je tek u prvom setu imao problema, dok je drugi i treći set uvjerljivo dobio.

Ćorić do sada nikada nije igrao protiv 34-godišnjeg Andujara, a u 2. kolu ga očekuje Argentinac Juan Ignacio Londero koji je na startu turnira pobijedio Rusa Evgenija Donskoja sa 6-3, 6-3, 7-5. Do sada su igrali jednom, ove godine u Rio de Janeiru na zemlji, a slavio je hrvatski tenisač 7-6, 7-5.

Hrvatska ima još tri predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji na US Openu. Marin Čilić je 31. nositelj, a prvi mu je suparnik Amerikanac Denis Kudla, dok će 41-godišnji Ivo Karlović svoj 17. nastup na ovom turniru otvoriti protiv Francuza Richarda Gasqueta.

Kod tenisačica Donna Vekić ima status 18. nositeljice i prva joj je suparnica Čehinja Kristyna Pliškova.

Zbog pandemije izazvane nezaustavljivim širenjem novog korona virusa, kojom je posebno teško bio pogođen baš New York, kako grad, tako i savezna država, Grand Slam se održava u posebnim uvjetima. 

Tenisačice i tenisači su smješteni unutar "balona", većina u dva hotela, a oni koji si to mogu platiti, iznajmili su kuće u kojima će biti pod nadzorom 24 sata. Nitko ne smije izaći iz "balona", da u njega ne bi ušao korona virus.

(jt)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener