Obavijesti

Sport

Komentari 3

Čudesni Kanađanin šokirao favorite i osvojio svjetsko zlato!

Čudesni Kanađanin šokirao favorite i osvojio svjetsko zlato!

Na superveleslalomu nije bilo hrvatskih predstavnika, koji će sljedeći nastup imati u utorak, 14. veljače, kad će Filip Zubčić nastupiti u kvalifikacijama za pojedinačnu paralelnu utrku

VIDEO

Kanadski 25-godišnji skijaš James Crawford napravio je veliko iznenađenje i stigao do svoje prve pobjede te prvog odličja na najvećim natjecanjima osvojivši naslov svjetskog prvaka u superveleslalomu voženom u četvrtak u Courchevelu.

Crawford se spustio niz stazu "L'Eclipse" sa startnim brojem 10, kad su u cilju već bili najveći favoriti za zlato, Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde i Švicarac Marco Odermatt, koji su držali prvo i treće mjesto, a razdvajao ih je Francuz Alexis Pinturault, osvajač zlata u alpskoj kombinaciji.

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Super G

Kanađanin je u prvom sektoru imao tek deseti rezultat, na polovici staze je za tada vodećim Kildeom zaostajao za 34 stotinke, ali je ono najbolje iz sebe izvukao u donjem dijelu staze u kojem je nadmašio sve konkurente te s vremenom 1:07.22 minute za jednu stotinku prestigao Norvežanina koji je osvojio svoju prvu medalju na svjetskim prvenstvima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bez odličja je i dalje Kildeov najveći konkurent te vodeći u Svjetskom kupu Švicarac Marco Odermatt koji je startao kao sedmi i došao do cilja s najboljim vremenom u tom trenutku (1:07.59), samo da bi ga jedan za drugim prestizali Pinturault, Kilde, a potom i Crawford, smjenjujući se na vrhu redoslijeda.

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Super G

Odermatt je četvrtim mjestom izjednačio svoj najbolji rezultat na svjetskim prvenstvima, a odmah ispod pobjedničkog postolja ostao je i prije dvije godine u Cortini d'Ampezzo, kad je bio četvrti u spustu.

Pinturault je u svom 24. nastupu na svjetskim prvenstvima osvojio osmo odličje, sedmo u pojedinačnoj konkurenciji, pridruživši drugom naslovu svjetskog prvaka u alpskoj kombinaciji, svoju drugu broncu u superveleslalomu. Naime, odličje istog sjaja u ovoj disciplini 31-godišnji Francuz je osvojio i prije dvije godine u Cortini d'Ampezzo. Pinturault ima i dvije bronce u veleslalomu (Beaver Creek 2015., Are 2019.) te srebro u kombinaciji (Cortina d'Ampezzo 2021.).

Na superveleslalomu nije bilo hrvatskih predstavnika, koji će sljedeći nastup imati u utorak, 14. veljače, kad će Filip Zubčić nastupiti u kvalifikacijama za pojedinačnu paralelnu utrku.

Pred skijašicama i skijašima su na svjetskom prvenstvu utrke u spustu. Skijašice bi se za odličja u najbržoj disciplini trebale boriti u subotu, a skijaši u nedjelju. Start je oba dana predviđen za 11 sati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića