Obavijesti

Sport

Komentari 26

Čudesni Marquez: Oporavio se od pada i uzeo naslov prvaka!

Čudesni Marquez: Oporavio se od pada i uzeo naslov prvaka!
1

Marc Marquez u nedjelju je šesti put osvojio naslov prvaka u klasi MotoGP pobijedivši na Velikoj nagradi Tajlanda, samo tri dana nakon što je pretrpio ozbiljne ozljede na treningu

VIDEO

Španjolski motociklist Marc Marquez (Honda) u nedjelju je pobijedio u utrci MotoGP Svjetskog prvenstva za Veliku nagradu Tajlanda i time osigurao svoj šesti naslov svjetskog prvaka u "kraljevskoj klasi" četiri utrke prije kraja sezone.

Za 26-godišnjeg Španjolca ovo je bila osma pobjeda u ovoj sezoni, a 53. u karijeri, do koje je stigao nakon velike borbe s 20-godišnjim debitantom u MotoGP-u Fabiom Quartararom (Yamaha), koji je veći dio utrke proveo na čelnom mjestu.

Podsjetimo, Marquez je na treningu u petak imao ozbiljan pad na treningu kad mu se motor raspao i prevezli su ga u bolnicu, ali se brzo oporavio i došao do velike pobjede.

Stravičan pad Marca Marqueza, ali na stazu će već za vikend...
Stravičan pad Marca Marqueza, ali na stazu će već za vikend...

Na ulasku u posljednji krug Marquez je prošao ispred Francuza i činilo se da će odjuriti po pobjedu. Međutim, Quartararo je još jednom došao na čelo, kad je u predzadnjem zavoju došao ispred Španjolca. No, Marquez je u zadnjem zavoju s unutrašnje strane prošao Francuza i za dužinu kotača mu odnio mogućnost za premijernu pobjedu u MotoGP natjecanjima.

Marquez je vodeći u ukupnom redoslijedu sa 325 bodova, a na drugom mjestu je Talijan Andrea Dovizioso (Ducati) sa 215 bodova. Dovizioso je na stazi u Buriramu bio četvrti.

U Moto2 utrci pobjedu je odnio Talijan Luca Marini (Kalex), ispred Južnoafrikanca Brada Bindera (KTM) i Španjolca Ikera Lecuone (KTM). Španjolac Alex Marquez (Kalex) je osvojio peto mjesto i zadržao se na čelnom mjestu u ukupnom redoslijedu sa 224 boda, ispred sunarodnjaka Augusta Fernandeza sa 184 i Južnoafrikanca Brada Bindera sa 180.

U Moto3 slavio je Španjolac Albert Arenas (KTM), drugi je ciljem prošao Talijan Lorenzo Dalla Porta (Honda), a treći je bio Španjolac Alonso Lopez (Honda). Dalla Porta je vodeći u ukupnom redoslijedu sa 204 boda, 22 više od drugoplasiranog Španjolca Arona Caneta.. Treći je Talijan Tony Arbolino sa 161 bodom.

Sljedeća natjecanje na rasporedu je za dva tjedna, a vozit će se na stazi u Motegiju za Veliku nagradu Japana.

(jt)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener