Obavijesti

Sport

Komentari 66

Sjajni Vatreni klinci: Spremni smo mi već i za sljedeći Euro

Sjajni Vatreni klinci: Spremni smo mi već i za sljedeći Euro
1

MI SMO ČUDO U Francusku ide jedna od najjačih naših reprezentacija ikad, ali fenomenalni klinci koji dolaze na scenu uskoro bi mogli nadmašiti sve prije njih...

VIDEO

Dio A reprezentacije su Kovačić, Halilović i Pjaca, iz kadeta tek izlaze Brekalo, Moro i društvo, a između njih su Ćorić, Vlašić, Perica, Pašalić, Jedvaj... I nitko od njih nema više od 21 godine!

Tek shvatiš da imamo generaciju koja “rasturi” Njemačku na SP-u, da u Maksimiru rastu igrači koje samo administrativni propust može spriječiti da postanu prvaci Europe, kad evo nove senzacije.

Reprezentacija U-21, u kojoj okosnicu čine i puno mlađi igrači, bez pola momčadi ode u Španjolsku i “natambura” mlade zvijezde Barcelone, Arsenala, Atletica...

- Ma mi smo čudo! - konstatira Ivan Gudelj, koji je godinama radio s mladim hrvatskim selekcijama.

- Većina igrača u seniorskoj reprezentaciji dugo je godina u sustavu, prošli su sve selekcije, od U-14 do seniora, a to je najbolji dokaz da sustav funkcionira i da se dobro radi - dodao je Gudelj.

U ovakvoj situaciji, ipak, nikad nismo bili. Talenti izviru na sve strane, pa si tako Nenad Gračan, recimo, može dopustiti da šest utakmica zaredom ne pozove jednog Stipu Pericu, igrača Chelseaja na posudbi u Udineseu. Iako, kad je zagustilo, evo Perice u reprezentaciji... Ispred svih onih koji su cijelo to vrijeme nekom čudnom logikom bili ispred njega.

- Nemojmo sad o tome, slavimo pobjedu nad velikom Španjolskom - zamolio je Perica.

Prije mjesec dana bio je frustriran, govorio da se “iz Hrvatske više ničemu ne nada”, a u četvrtak navečer zabio je dva gola moćnoj Španjolskoj.

- Bilo je baš dojmljivo. Ispunili smo dogovore iz svlačionice, svi smo ginuli jedan za drugoga i nagrada nam je ova velika pobjeda. Ako budemo ovako igrali do kraja, možemo daleko dogurati, ali ako pomislimo da će to doći samo od sebe, nećemo napraviti ništa - upozorio je Perica.

Pogled unaprijed kaže da će Hrvatska za nekoliko godina, recimo na Euru 2020., imati strašan sastav. Iskustvo će tada donositi Rakitić (32), Perišić (31), Vrsaljko (28)... A već stiže cijela serija novih mladih zvijezda.

- Nadam se da će tako i biti, no dogurat ćemo onoliko daleko koliko to svojim radom i zalaganjem zaslužimo - kaže u ime svih Stipe Perica.

U Francusku idemo s jednom od najboljih generacija ikad, ali već se hrvatski nogomet polako sprema i za ono što dolazi. A dolaze - lijepi dani.

Perica: Chelsea će odlučiti što sa mnom

Perica je oduševljen atmosferom u mladoj reprezentaciji, u koju se brzo uklopio.

- Znam veliki dio igrača od ranije, fale mi Pašalić i Ikić, tu su Čaleta-Car, Milić, Posavec..., dobri smo, baš smo dobri. Da smo kompletni, stvarno bismo imali moćnu postavu, koja bi se mogla nositi sa svima. Evo, i U-17 reprezentacija napravila
je sjajne stvari. No moramo biti svjesni da je talenat jedno, a postati igrač nešto posve drugo. Još je pred svima nama puno rada i treninga. 

- Dogurat ćemo točno onoliko daleko, koliko to svojim radom i zalaganjem zaslužimo. Na koncu se sve uvijek svede na momčad i zajedništvo, a pojedinac iskoči na nekoj utakmici. Bože daj da napravimo velike stvari, tko sretniji od nas – kaže Perica, koji još uvijek ne zna gdje će nastupati sljedeće sezone, u Udinama ili negdje gdje to odluče odgovorni u Chelseaju.

- Nadam se prije svega da ćemo u ovih osam kola do kraja izboriti opstanak, a tek nakon ljeta ćemo vidjeti što i kako dalje. U nogometu se puno toga mijenja u kratkom vremenu, tako da se ne zamaram. U Udinama mi je lijepo, a bit će kako kažu oni s kojima sam vezan ugovorom. Prate moje igre, siguran sam da će napraviti najbolje za mene – zaključio je Perica, koji će sa suigračima u ponedjeljak pokušati pobijediti Estoniju, te staviti točku na pitanje plasmana na Europsko prvenstvo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...