Obavijesti

Sport

Komentari 8

Čudesno polufinale! Kiel nakon produžetka izbacio Veszprem, Duvnjak protiv Cindre za naslov

Čudesno polufinale! Kiel nakon produžetka izbacio Veszprem, Duvnjak protiv Cindre za naslov

U 27. minuti Kiel je imao 17-10, a onda u 50. Veszprem je vodio 28-24. Međutim, nakon produžetka u finale protiv Barcelone prošao je Kiel. Duvnjak je zabio četiri gola

Kakvo drugo polufinale u Kolnu. Odlučeno nakon produžetka (36-35), u drami iz koje je kao drugi finalist izašao Kiel za dlaku ispred Veszprema. Dakle, Domagoj Duvnjak protiv Luke Cindrića. Hrvatska će i četvrti put u pet izdanja imati pobjednika Lige prvaka. Iznimka je bio senzacionalni naslov Montpelliera 2018.

Cindrić u finalu! Barca utrpala 37 golova bogatašima iz Pariza
Cindrić u finalu! Barca utrpala 37 golova bogatašima iz Pariza

Kiel i Veszprem baš na kraju godine odigrali su utakmicu godine u Ligi prvaka. Kielovih prvih 35 minuta bilo je savršenstvo ili blizu toga, odnosno, Veszprem, bez ozlijeđenog Manuela Štrleka, bio je katastrofalan, kao na treningu, bez obrane i, još gore, bez ideje u napadu koji je bio bez gola 11 minuta. Dotad je Kiel otišao na 17-10.

EHF FINAL4 Men

Međutim, kada je Davis upario Blagotinšeka i Moraesa u sredini obrane, kada je pomogao obranama Corrales, kada je Yahia odrađivao simultanku u napadu uz Lekaijevu pomoć, Mađari su počeli raditi Nijemcima sve ono što oni njima dotad. Od 17-22 u 37. minuti do 28-24 u 51. rezultatski.

I onda nakon Jichinog time-outa opet preokret. Kiel, koji nije zabio sedam minuta, zabija četiri u tri minute, pa onda i Sagosen za 29-28. Slijedi Yahia za 29-29, pa Sagosen baca loptu protivnicima, ali stvar spašava Duvnjak koji siječe loptu i daje šansu svojima, međutim, Corrales je pročitao Sagosena za produžetak.

Prvih pet minuta opet Veszpremovih (34-32), još je pocrvenio i Wiencek, malo prestrogo, ali Kiel vraća i to s tri gola u nizu. Junak je u zadnjoj minuti, u kojoj je Blagotinšek dobio dvije minute i otvorio put Kielu, ispao Ekberg. Kiel se uspio obraniti u zadnjem napadu, zadnjih pet sekundi i s igračem manje. Nenadić je imao zadnju šansu s devet metara nakon isteka vremena, ali samo je izazvao gužvu pogodivši Ekberga u lice.

EHF FINAL4 Men

Ako tko pita, Domagoj Duvnjak skoro je opet onaj pravi. U prvom poluvremenu ušao je u dva napada, a u drugom Kielova obrana bez njega nije bila moguća. Stigao je još i zabiti četiri puta. Majstor je majstor.

I deset godina kasnije opet imamo u finalu Kiel i Barcelonu. Barcelona u svom 14. po deseti naslov, a Kiel u osmom po četvrti. Igra se sutra u 20:30.

Liga prvaka, polufinale:

Kiel - Veszprem 36-35 (Pekeler 8 - Borozan 7, Marguč 7)