Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Čudna trgovina: Događa li se to spašavanje Hajduka?

Marijan Buljat odlazi iz Dinama u redove Hajduka kao slobodan igrač, a na Poljud je otišao i Jertec. Kao i Senijad Ibričić, koji je bio bliži Dinamu

Sanjin Strukić
Foto: Sanjin Strukić
9 komentara

Tamo, sredinom 90-ih, Hajduk je poželio kupiti Nermina Šabića. Posao je bio gotov, no Dinamo je ponudio milijun maraka i Šabić je došao u Maksimir. Možda i nije toliko vrijedio, važno je bilo samo da ne ode u Hajduk. Veliki suparnici “ratovali” su i prije dvije godine. Splićani su poželjeli Jerteca i Pokrivača, no varaždinski dvojac u zadnji se tren preselio u Maksimir.
No ovaj prelazni rok ponudio je sasvim drugu priču. Dinamo je poželio Rukavinu, posao je, kao i onaj sa Šabićem, bio gotov, u zadnji je tren Ante ostao u Hajduku. Nakon toga u Split je sletio i Dario Jertec, sad stiže i Marijan Buljat. I to kao slobodan igrač! Da, Dinamo je najvećem rivalu prepustio igrača bez odštete, bez zarade. Čudna trgovina, u najmanju ruku. Ili je Zdravko Mamić shvatio da bez jakog Hajduka nema ni jakog Dinama ili je sve to igra koja ima puno dublje korijene. Među jakim sponzorima - a neki od njih financiraju i Hajduk i Dinamo - ili politikom, možda. Nit vodilja u tom je slučaju spas Hajduka, koji je baš započeo privatizaciju i 100. rođendan treba dočekati “zdrav” i snažan.
Ta druga teorija o financijsko-političkom interesu mnogo je realnija. Kako drugačije objasniti da je Zagreb mjesecima odbijao milijunske ponude kijevskog i zagrebačkog Dinama za Ibričića, a on je na kraju završio u Splitu!? Pa i Subašić, iako je Reno Sinovčić rekao da više neće davati igrače Hajduku. A i on je došao bez odštete. Kao da netko “od gore” vidi sve...

RUBIL: CIMERU, MORAT ĆEŠ SE DOBRO POMUČITI
Najveći konkurent Marijanu Buljatu na desnom boku bit će Goran Rubil, koji je na pripremama izgledao izvanredno.
- On je najbolje od svih odradio pripreme - rekao je i Vučević.
A Rubil se Buljata ne boji.
- Dobro se znamo, bili smo cimeri u mladoj reprezentaciji. Ali, neću mu prepustiti mjesto, morat će se dobro pomučiti - poručio je Rubil Marijanu Buljatu. (tg)

Naši partneri pišu
Message