Obavijesti

Sport

Komentari 1

Čuveni Talijan mogao bi postati prvi sportski direktor Uniteda?

Čuveni Talijan mogao bi postati prvi sportski direktor Uniteda?
1

Talijan Andrea Berta mogao bi napustiti funkciju sportskog direktora Atletico Madrida te bi mogao postati prvi sportski direktor Manchester Uniteda u 117 godina povijesti kluba

VIDEO

'Je li to moguće', rekao bi legendarni Mladen Delić.

Čini se da će Manchester United angažirati prvog sportskog direktora u 117 godina postojanja kluba.

Do sada su 'crveni vragovi' bili vođeni po principu menadžera engleskog tipa, odnosno, trener je imao potpunu autonomiju nad sportskim dijelom te je 'amenovao' svaki dolazni i odlazni transfer.

Od ljeta bi sve trebalo biti drugačije jer je na meti kluba sjajni Talijan Andrea Berta (47). Radi se o čudotvorcu iz Atletico Madrida koji u tom klubu obnaša funkciju sportskog direktora od 2013. godine. Prije toga je radio u Genoi i Parmi, također uz zapažene rezultate.

Berta je omiljena faca u Atletico Madridu. Na tjednoj bazi odlazi na prijateljske ručkove s Diegom Simeoneom i Miguelom Angelom Gilom. Uz predsjednika Enriquea Cereza to je četvorka koja uspješno vodi klub.

Zadržao je Choloa na klupi

Nakon 2016. i poraza Atletica u finalu Lige prvaka od Real Madrida, Simeone je htio napustiti klub, ali je sve zaustavio Berta koji je odmah odletio u Buenos Aires te svojim pregovaračkim vještinama uvjerio Choloa da ostane na klupi.

United Bertu želi već neko vrijeme, a za njega se posebno zauzima Jose Mourinho prije nekoliko mjeseci. Mourinho nije mogao naći zajednički jezik s upravom kluba, pa je u Berti vidio velikog saveznika.

Atletico de Madrid

Ipak, Mou je otišao, ali Berta je i dalje prva želja Uniteda koji je odlučio napraviti zaokret u klupskoj politici te na ljeto po prvi puta u povijesti angažirati osobu na poziciji sportskog direktora kluba.

Stvorio je bazu igrača

Andrea Berta reputaciju je stekao sjajnim transferima i potezima. On je 2014. doveo Antoinea Griezmanna iz Sociedada za 30-ak milijuna eura, a prošle godine zadržao ga je u Atleticu lukrativnim ugovorom unatoč interesu velike Barcelone

Berta je odigrao ključnu ulogu i u dovođenju Slovenca Jana Oblaka iz Benfice za mizernih 16 milijuna eura, a doveo je i Josea Gimeneza te Angela Correu.

Talijan je veliki prijatelj s Jorgeom Mendesom, najmoćnijim nogometnim agentom na svijetu što svakako nije zanemariva činjenica.

U redu za Andreu Bertu stoje brojni europski klubovi, ali Manchester United ima primat i sasvim je izgledno da će talijanski nogometni djelatnik ispisati povijesti i preuzeti klupsku politiku engleskog velikana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta
Realovci ujedinjeni: 'Taj igrač mora ostati igrati još godinama'
NAJ-POTEZ UTAKMICE

Realovci ujedinjeni: 'Taj igrač mora ostati igrati još godinama'

Toni Kroos krasnom je asistencijom omogućio Viniciusu da zabije vodeći gol kod Bayerna. Trener Carlo Ancelotti ističe: Bellingham je imao grčeve, imam jake adute na klupi (Modrića, op.a.) i moram ih iskoristiti