Obavijesti

Sport

Komentari 12

Cvitanović: Želim ostati u Puli, to je zdrava nogometna sredina

Cvitanović: Želim ostati u Puli, to je zdrava nogometna sredina
1

Igor Cvitanović (48) preuzeo je Istru početkom ožujka i u 15 utakmica tri je puta pobijedio, tri puta remizirao i devet puta izgubio. No, jedna od tri pobjede bila je presudna za ostanak u 1. HNL

VIDEO

Nakon velike pobjede na Aldo Drosini (2-0), Istra je ostavila Šibenik u drugoj ligi i 'obranila' pozitivni rezultat sa Šubićevca (1-1). 

- Teška utakmica, ne toliko možda fizički koliko psihički. Igrači su bili dosta sputani i nisu pokazali što zaista mogu. Šibenik je imao samo jednu šansu, mi smo morali to prije riješiti. No, na kraju smo zasluženo pobijedili i ostali u prvoj ligi - započeo je trener Puljana, Igor Cvitanović.

Kroz cijelu sezonu Puljani su mnogo rotirali s igračima, a kad se činilo da je Cvitanović našao 'dobitnu kombinaciju', silom prilika opet je morao mijenjati i to prije najvažnijeg susreta sezone. No, uspio je osigurati ostanak u elitnom rangu hrvatskog nogometa 

- Ostali smo na jako malo igrača, imamo u kadru pet juniora. Uz sve silne probleme ponosan sam na ove dečke, uz ovoliko ozljeda i izostanaka izgurali smo sezonu koja nije bila dobra. Zahvaljujem se navijačima što su nas i tad podržali, a ja obećajem ostanem li u Puli da će svakako biti bolje u nastavku. Igrači su sretni u ovakvom ambijentu, a nadam se da je i publika sad s nama zadovoljna te da ćemo ih u velikom broju viđati i dogodine - objasnio je strateg Istre.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nije na prvom koraku ostvario cilj, odnosno direktan ostanak u 1. HNL, ali na 'popravnom' je ispitu bio uspješan. 

- Ostanak može i ne mora značiti da ću ostati u Puli. Ljudi iz kluba će odlučiti što i kako dalje, a ja svakako želim ostati u Puli koja je jedna zdrava nogometna sredina - završio je Igor Cvitanović.

S druge strane, Borimir Perković morao je Funcutima objasniti da njegova ekipa ipak nije bila na prvoligaškoj razini.

- Čestitao bi Istri što su bili uspješniji u ove dvije utakmice. Čestitao bih mojim igračima koji su jako dobro parirali Istri. Imali smo dvije stopostotne šanse koje smo trebali iskoristiti, poslije smo energetski pali i na 2-0 je donesena odluka - započeo je trener Šibenika.

Pula: Istra i Å ibenik u utakmici doigravanja za ostanak u Prvoj HNL

Imali su prilike Šibenčani šokirati domaće, ali u ključnim je trenutcima nedostajalo koncentracije, ali i malo sportske sreće.

- Bili smo uvjereni da ćemo iskreirati takve situacije, ali prvi gol je malo prelomio. Malo nas je to poremetilo, bio je to pravi 'drugoligaški gol', a mi smo odigrali koliko smo mogli u ovim okolnostima. Svoje smo promašili i sad je gotovo - jasan je strateg gostiju.

U 2. HNL bili su vodeći većinu prvenstva, u proljetni dio ušli su s pet bodova prednosti ispred Varaždina, ali onda su Karačićevi izabranici 'dodali gasa' i na kraju izborili ulazak u 1. HNL.

- To je nogomet, događa se. Imali smo prednost, ali imali smo i problema. Nisam od onih koji će kukati i plakati. Falili su nam neki igrači, ali i nismo uspjeli dobiti neke ključne utakmice u Sesvetama i Međimurju i tu je otišla prva liga. Na jesen smo imali pet bodova prednosti, ali evo, što je tu je - zaključio je Borimir Perković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu