Obavijesti

Sport

Komentari 38

'Da je Đoković Amerikanac, imao bi statuu u svakom gradu'

'Da je Đoković Amerikanac, imao bi statuu u svakom gradu'

Prije godinu dana u Australiji otišlo se dalje od sportskih strana. Da igrač koji je osvojio najviše titula bude izbačen iz zemlje i prije odlaska bude smješten u pritvor. To je za Netflixovu seriju, rekla je Marion Bartoli

Novak Đoković je prije tjedan dana pobijedio Danila Medvjedeva u finalu US Opena i došao do čak 24. Grand Slam titule u karijeri. Odvojio se na vječnoj ljestvici i pobjegao Rafaelu Nadalu od kojeg ima dva naslova više, a obzirom da će Španjolcu sljedeća godina biti posljednja u karijeri, pitanje je može li ga stići.

Pokretanje videa ...

U tome mu nema premca, ali i dalje za teniski svijet nije najveći u povijesti. Štoviše, mnogi smatraju da nikada i neće biti, bez obzira na broj naslova koje bude imao na kraju karijere. Nije voljen kao Roger Federer i Rafael Nadal, a to je i sam priznao u govoru nakon što je osvojio US Open. Smatra da bi ga Zapadni svijet dizao u nebesa da nije iz Srbije, a s tim se slaže i Marion Bartoli, bivša francuska tenisačica i osvajačica Wimbledona koja je stala uz njega.

U.S. Open

- Da je Novak Amerikanac – s 24 Grand Slam titule, 39 Mastersa, šest završnih turnira, rekordom u broju nedjelja na prvom mjestu, najviše odigranih finala Grand Slama – imao bi statuu u svakom gradu. Nema tretman kakvog zaslužuje. Samo zato što je Srbin. To je veoma mala zemlja koja ima izuzetno burnu noviju povijest - rekla je Bartoli u jednoj francuskoj emisiji.

Wimbledon 2022 - Day Seven - All England Lawn Tennis and Croquet Club

Usporedila ga je s najvećim sportašima u povijesti, Michaelom Jordanom i Muhammedom Alijem, a i dalje ne može shvatiti kako mu je jedna država mogla toliko zagorčati život kao što je Australija prije godinu dana. Nije dobio vizu jer se nije htio cijepiti pa je dva tjedna proveo u hotelu za izbjeglice, da bi ga potom deportirali. Ipak, vratio se nakon godinu dana nakon što su ukinute korona mjere.

- To je igrač koji je prošle godine dospio na naslovne strane zbog apsolutno nevjerojatnog događaja. Otišlo se dalje od sportskih strana. Da igrač koji je osvojio najviše titula bude izbačen iz zemlje i prije odlaska bude smješten u pritvor. To je za Netflixovu seriju.