Sport

Komentari 33

Da netko uđe u prostoriju i kaže za mene 'ovaj crnac', ne bih to smatrao uvredom nego opisom

Da netko uđe u prostoriju i kaže za mene 'ovaj crnac', ne bih to smatrao uvredom nego opisom

Ako je istina ovo što se govori oko incidenta, onda smatram da je reakcija Pierrea Weboa i Dembe Ba malo pretjerana, rekao je umirovljeni engleski nogometaš Micah Richards...

Po prvi put u povijesti utakmica Lige prvaka je prekinuta zbog rasističkog ispada. Pomoćni trener Bašakšehira Pierre Webo prigovarao je četvrtom sucu Sebastianu Coltescuu zbog neke odluke, a on je to javio glavnom sucu.

- Ovaj crni (negro). Pogledaj koji je. Nije smio reagirati na takav način - rekao je Coltescu glavnom sucu Ovidiuu Hateganu.

Champions League - Group H - Paris St Germain v Istanbul Basaksehir F.K.

I tom rečenicom vjerojatno završio svoju sudačku karijeru. Barem što se tiče europskih natjecanja.

Na to je poludjela cijela klupa turskog kluba na čelu sa senegalskim nogometašem Dembom Ba koji ga je pitao zašto ga je tako nazvao. Član stručnog stožera Bašakšehira Pierre Webo je zajedno s Dembom bio u raspravi s četvrtim sucem, u sve se uključio i glavni sudac Ovidiu Hategan koji mu je na kraju pokazao crveni karton!

Ubrzo su se u raspravu priključili i igrači PSG-a i složili se s igračima Bašakšehira da neće nastaviti s utakmicom dok god Uefa ne isključi Coltescua s utakmice.

Soccer - UEFA European Championship 2008 Qualifying - Group E - England v Croatia - Wembley Stadium

- Ako je četvrti sudac to rekao, mora ići - kazao je Kylian Mbappé.

- U Rumunjskoj "negro" se odnosi na boju kože, kao tamnoputi igrač, a mi između sebe razgovaramo na rumunjskom - pravdao se Coltescu.

Nije bilo pomoći, Hategan je odveo igrače u svlačionicu, igrači turskog kluba su odbijali nastaviti s utakmicom, a do dogovora je došlo tek u večernjim satima. Utakmica će se nastaviti danas u 18.55, no pod palicom nove sudačke četvorke.

FC United of Manchester v Doncaster Rovers - FA Cup - First Round - Broadhurst Park

Ovaj događaj uzdrmao je svjetsku javnost. Mnogi su osudili rumunjskog suca i optužili ga za rasizam, ali jedan bivši nogometaš je stao uz njega. Bivši igrač Manchester Cityja. Fiorentine i Aston Ville te engleski reprezentativac, Micah Richards (32), danas radi kao stručni komentator, a u emisiji CBS-a je rekao da se digla nepotrebna pompa oko svega. Za njega je 'taj crnac' opis, a ne uvreda, kako su tvrdili Webo i Demba Ba.

- Da netko sad uđe u ovu prostoriju i za mene kaže 'taj crnac' ne bih to smatrao nikakvom uvredom nego opisom. Ako je istina ovo što se govori oko incidenta, onda smatram da je reakcija Pierrea Weboa i Dembe Ba malo pretjerana. Međutim, treba sačekati da dobijemo potpuni izvještaj ima li u pozadini svega nešto što još ne znamo - rekao je Richards...

Najčitaniji članci