Obavijesti

Sport

Komentari 6

'Da nije bilo tog rata, predavao bih danas matematiku u školi'

'Da nije bilo tog rata, predavao bih danas matematiku u školi'
1

Sjajno se osjećam i što se mene tiče, mogao bih još pet godina igrati na Touru. Ali pitanje je što će reći moje tijelo na to, rekao je hrvatski tenisač Ivan Ljubičić (31)...

VIDEO

24sata: Kakav je bio odmor?

Kratak, ali sladak. Aida, Leonardo i ja bili smo na otoku Žutu, jednom od kornatskih bisera. Desetak dana uživali smo na brodu, a potom sam počeo pripreme za nastavak sezone. Tako da sam već dva tjedna u pogonu.

24sata: Što očekujete na 22. izdanju Croatia Opena?

Jedno je sigurno - doći ću spreman. Fizički se sjajno osjećam. No forma je nešto drugo. Na zemlji nisam igrao od Roland Garrosa. Ali ako budem igrao u Umagu kao u Parizu, bit će sjajno. I tad ću ispuniti svoj san, ući u finale turnira. Jer sigurno je da neću imati još puno prilika za to.

24sata: Što najviše pamtite iz dosadašnjih turnira u Umagu?

Pa na prvome mjestu je 1995. godina, moj prvi nastup, kad smo Karlović i ja opalili velike zvijezde Berasateguija i Claveta. Nažalost, pamtim i jaku ozljedu leđa 2008. godine. Gledao sam u svlačionici tie-break Moye i Troickog i ostao pogrbljen. Poslije sam završio u invalidskim kolicima.

24sata: Prošle godine vidjeli smo vašeg sina Leonarda s reketom u Umagu. Je li mu prešlo u naviku??

To je bilo tad i nikad više. Nakon toga bježi od reketa, ha-ha.

24sata: U Umagu će igrati i Marin Čilić, bivši polufinalist Australian Opena i Top 10 tenisač. Kako ga vratiti na to mjesto?

Ne želim ulaziti u raspravu o njegovu tenisu, mi smo dobri prijatelji i razgovaramo o svemu, na njemu je pronaći sebe na terenu. Jer njegova igračka kvaliteta nije sporna.

24sata: Bili ste u Top 10, dva puta igrali na Mastersu, osvojili Davis Cup, bili najbolji u Indian Wellsu. Ima li nešto što nedostaje?

Naravno, Grand Slam turnir! Nikad neću prežaliti Australian Open 2006. godine, kad sam izgubio u četvrtfinalu od Bagdhatisa u pet setova. Tad sam praktički spojio dvije sezone nakon osvajanja Davis Cupa i igrao sam u životnoj formi. Tad je Federer igrao malo slabije u Melbourneu i očito je postojala šansa. A žalim i za tim što nisam osvojio turnir na zemlji. Tko zna, možda u Umagu ispunim želju.

24sata: Prema prošlotjednom renkingu, bili ste najbolji hrvatski tenisač, i to u 31. godini. Vaš tenis upućuje na to da biste mogli igrati još godinama na Touru?

Moj tenis da, ali pitanje je što će reći moje tijelo. Ako tijelo dopusti, igrat ću još pet sezona.

24sata: A što Aida kaže? Možda je njoj dosta putovanja svijetom?

Ma mi smo tim. Sjajno funkcioniramo.

24sata: Jedanput ste izjavili: ‘Ako je ikome ovaj nesretni rat pomogao, pomogao je meni’. Što ste time htjeli reći?

- Sumnjam da bih u protivnom završio u Rijeci, a potom u Italiji. Da nije bilo rata, vjerojatno bih ostao u tenisu, ali ne bih igrao na Touru. Obožavao sam matematiku i vjerojatno bih se bavio brojevima. Tko zna, možda bih danas predavao u školi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku