Obavijesti

Sport

Komentari 9

Da se naježiš! Pogledajte govor legendarnog Rore dinamovcima

Da se naježiš! Pogledajte govor legendarnog Rore dinamovcima
6

Ispratio je kuma Zambatu na komemoraciji u utorak, a onda iznenada preminuo u četvrtak. Prisjetili smo se lanjskoga emotivnog susreta Krasnodara Rore i drugih Dinamovih legendi s igračima

VIDEO

Taj je tjedan vladalo posebno ozračje u Zagrebu. Dinamo je nakon 49 godina izborio proljeće u Europi, prošao češku Viktoriju Plzenj pa iščekivao spektakl na Maksimiru protiv Benfice.

Nenad Bjelica poveo je momčad iz svlačionica podno južne tribine na Hitrec Kacijan na trening koji je po mnogočemu bio poseban. "Modre" su posjetila gospoda iz trofejne generacije 1967. i dala im podršku, a sjajan govor održao je - Krasnodar Rora.

Postrojio je toga 4. ožujka Rora dinamovce i ispričao im kako su oni "maznuli" Benficu.

- Dobra je Benfica, ali i mi smo dobri. Znate li kakva je bila Benfica tamo 60-ih godina? Prvak Europe i sve. Pereira, Eusebio, Simoes. Došli su kompletni i dobili smo ih 2-0 i otišli su kući - kazao je Kraso i nasmijao sve.

- Bili su prvaci Europe. Nema nepobjedivih, samo treba vjerovati u sebe. Vidim da vi vjerujete u to i jako dobro igrate. Jedva čekamo tu utakmicu da to i osjetimo - dodao je Rora i posebno se pozdravio s Danijem Olmom.

POGLEDAJTE VIDEO: Rorin govor za pamćenje

Pokretanje videa...

Kako su Rora i Belin motivirali dinamovce 05:14

Dinamova legenda, čovjek koji je cijelo desetljeće nosio plavi 11, preminuo je u četvrtak ujutro u 76. godini od posljedica moždanog udara.

Bili su na spomenutom treningu i Rudi Belin, koji je također držao govor, ali i Marijan Čerček, Zlatko Mesić, Fahrija Dautbegović, Zlatko Haraminčić i Zdenko Kobeščak. Bjelica je bio dirnut i zahvalio je legendama maksimirskog kluba.

Zagreb: Nogometne legende posjetile igrače GNK Dinamo
Zagreb: Nogometne legende posjetile igrače GNK Dinamo Zagreb: Nogometne legende posjetile igrače GNK Dinamo

Oni su, naime, 1970. pobijedili Benficu 2-0 u prijateljskoj utakmici u kojoj se legendarni Štef Lamza oprostio od najdražeg kluba. Baš je Lamza imao ozbiljnih zdravstvenih problema prošle godine, završio je u bolnici zbog upale pluća koju je pogoršala i sepsa. Ali oporavio se i odmah pitao: 

- Kako Dinamo stoji, je li sve u redu?

Benfica je pala i na Maksimiru nakon ovog govora, Bruno Petković zabio je jedini gol iz penala, a Dinamo je nakon poraza u uzvratu u produžetku ispao iz Europe. No Rorin govor dinamovcima će još dugo ostati u sjećanju.

Pokretanje videa...

Krasnodar Rora 01:48

Trener Branko Zebec izdahnuo mu je na rukama, ispratio je kuma Slavena Zambatu na vječni počinak...

- Zambija ispraćamo vremenskim mostom što dijeli dvije obale rijeke, ovu bližu na kojoj smo mi i koja je puna života od one udaljenije s koje više povratka nema. Tim mostom mnogo prije Zambija, neki i nedavno otišli su Mladen Ramljak, Čarli Braun, Rudi Cvek, Petar Lončarić, Ivica Kiš, Hrvoje Jukić, Josip Gucmirtl i Zlatko Škorić. Naši dugogodišnji prijatelji i suigrači - govorio je Rora još u utorak.

A onda i on završio ovozemaljsko putovanje. Takva je valjda godina, da odlaze najveći...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače