Obavijesti

Sport

Preminuo je Krasnodar Rora

Preminuo je Krasnodar Rora

Krasnodar Rora je prije dva dana pričao na komemoraciji za Slavena Zambatu, a u jutarnjim satima je stigla iznenađujuća vijest o njegovoj smrti...

VIDEO

U manje od dva tjedna Dinamo je ostao bez dvije ogromne legende koje su sudjelovale u najvećem uspjehu kluba. Nakon Slavena Zambate, hrvatski prvak objavio kako nas je napustio veliki Krasnodar Rora (75). Preminuo je od moždanog udara.

POGLEDAJTE VIDEO: Preminuo je legendarni Krasnodar Rora

Pokretanje videa...

Krasnodar Rora 01:48

- Ostao sam bez riječi kad mi je supruga rekla. Mi smo bili vjenčani kumovi. On je nama bio kum - govorio nam je nedavno Rora kada smo ga nazvali povodom smrti Slavena Zambate. 

Šokantna je vijest uslijedila dva dana nakon što se Rora na komemoraciji na stadionu Maksimir emotivnim govorom oprostio od svojega nekadašnjeg kapetana i suigrača, Slavena Zambate. Oproštajne je riječi uputio i na samom ispraćaju.

'Pa Rora je imao govor prije dva dana, izgledao je tako dobro...'
'Pa Rora je imao govor prije dva dana, izgledao je tako dobro...'

Rora nas je iznenada napustio u četvrtak u ranim jutarnjim satima, a ostat će zapamćen ga kao jedan od najvećih Dinamovih igrača svih vremena, popularno lijevo krilo koje je u 10 godina provedenih u plavome dresu upisao 459 utakmica uz 90 postignutih pogodaka.

Rora je bio jedan od simbola naraštaja iz 1967. godine, veliki prijatelj, kohezivni faktor pa čak i svojevrsni “glasnogovornik” cijele generacije. Rođen je 23. ožujka 1945. godine na Visu, a odrastao u Šibeniku. Prve je nogometne korake načinio sa 14 godina na šibenskim poljanama i to baš u „nogometnom kvartu“ – Šubićevcu. U Dinamo je došao 1964. godine gdje je naslijedio dres s brojem 11 kojega nije ispuštao cijelo desetljeće.

Zagreb: Nogometne legende posjetile igrače GNK Dinamo

Sudjelovao je 1967. godine u najvećem uspjehu kluba u povijesti, kada je Dinamo osvojio Kup velesajamskih gradova pobjedom nad Leedsom u finalu. 

Kasnije je nastupao za belgijski Standard, a potom za francuski Nancy gdje je igrao zajedno s legendom francuskoga i svjetskog nogometa, Michelom Platinijem. Štoviše, i sam ja Platini, prilikom svojedobnoga posjeta HNS-u, istaknuo:

- Ne bih postao onakav igrač da nakon treninga nisam ostajao dodatno raditi s Rorom.

Rora je zasjenio i velikog Pelea: Kralj me zvao k sebi u Santos!
Rora je zasjenio i velikog Pelea: Kralj me zvao k sebi u Santos!

Nakon igračke je karijere Rora bio trener u Dinamovoj nogometnoj školi, obnašao je i funkciju asistenta glavnoga trenera, a kao stručni se komentator isticao i u novinarskom poslu.

Ostavio je ogroman trag u Dinamu i za očekivati je da mu klub oda počast. Ratko Kacian dobio je počast u vidu naziva pomoćnog Dinamova stadiona, Mladen Ramljak u vidu Memorijalnog juniorskog turnira, a nagrada za najboljeg Dinamovog strijelca u sezoni će se zvati po Slavenu Zambati koji nas je prije dva tjedna napustio, a kako će se 'modri' odužiti Rori, saznat ćemo uskoro.

Zambata je pokopan prije dva dana u Aleji hrvatskih velikana na Mirogoju. Dinamo je taj koji je i pokrenuo tu inicijativu, a za očekivati je da će tamo svoje mjesto dobiti i veliki Rora. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija