Obavijesti

Sport

Komentari 37

Dalić: Baš sam zabrinut... Svaki put kad prijeđu centar, eto gola!

Dalić: Baš sam zabrinut... Svaki put kad prijeđu centar, eto gola!

Pongračića sam pitao želi li početi utakmicu ili ući s klupe, rekao je da se bolje osjeća ako krene. Frustrira nas kad primimo gol nakon duge lopte. A Livaković će nam se priključiti u Stockholmu, kaže

VIDEO

Hrvatska je u šarenom sastavu remizirala 3-3 u Istanbulu, a Zlatko Dalić probao je mnogo novih igrača. Ante Budimir je zabio gol (iako je prije toga igrao rukom), ali opet je Hrvatska primila puno...

- Ponavlja se da olako primamo golove i to me zaista brine, svaki prelazak centra suparnika bio je gol, pogotovo u prvom poluvremenu. Utakmica je poslužila svrsi, vidio sam što sam htio vidjeti, ali sam nezadovoljan kako primamo golove. Protivnik nema nikakvu situaciju u prvom poluvremenu, a mi gubimo 2-1. Taj dio moramo puno popraviti, poraditi na tome. Na kraju je bilo puno golova, bili smo konkretniji u drugom poluvremenu, a mogli smo i dobiti utakmicu - rekao je Dalić za Novu TV.

POGLEDAJTE VIDEO: Dalić nakon Turske

Pokretanje videa...

Dalić nakon Turske 02:51

Pa je analizirao primljene golove:

- Slična nam se pogreška dogodila kao i protiv Francuza: zamah stopera i zadnjeg veznog, jednostavnu stvar nisu napravili nego su izašli svi prema lopti. To je pogreška i bočnog i stopera. Frustrira da nakon takve duge lopte primimo gol.

- Plan je bio da Vida izađe u poluvremenu, htio sam probati Uremovića na stoperu, dati šansu Pongračiću, Juranoviću... Da probamo neke stvari. Ne možemo odigrati tri utakmice u punom satavu, igračima nije lako, imamo ih dosta umornih i dosta problema - kaže Dalić.

Kakvi su mu bili novi "vatreni"?

- Budimir je pokazao kvalitetu iako još nije u formi, fali mu treninga i utakmica, ali na njega ozbiljno računamo. Pongračić nije par mjeseci igrao, pitao sam ga želi li početi utakmicu ili ući s klupe, rekao je da mu je lakše ako počne. Vidi se da mu nedostaje utakmica, ali on će donijeti snagu i energiju u obrani, ono što nam je problem, i u čemu ga vidim jako dobrog. Do ožujka će biti puno bolji, bit će velika konkurencija stoperima - rekao je Dalić.

Slične je reakcije ponovio i na konferenciji za novinare na Bešiktašovu stadionu.

- Ja mogu biti zadovoljan jer sam vidio stvari koje sam htio vidjeti, ali sam nezadovoljan jer smo olako primili tri gola. To je ono što me zabrinjava i što nije bilo dobro, defenzivni dio bio je slab. Primili smo tri gola u prijateljskoj utakmici, što se ne smije dogoditi.

Kako komentira igru Vide (skrivio penal na startu, op.a.)?

- Ne mogu i neću javno komentirati igre pojedinaca - jasan je bio Dalić.

Kakav je plan s golmanima za Švedsku? Branio je Simon Sluga, Ivo Grbić ostao na klupi, nije bilo prvog golmana Livakovića...

- Mi smo danas uputili poziv Livakoviću i Petkoviću. Bili su negativni i sad su vani. Sutra će se Livaković priključiti u Stockholmu. Vidjet ćemo, ako u ova dva, tri treninga bude OK, onda će on biti na golu. I Petković isto, očekujem da bude zdrav - zaključio je izbornik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba