Obavijesti

Sport

Komentari 152

Dalić: Glupo je da Perišića stavljamo desno. Oršić? Pa imamo jako dobru klupu...

Dalić: Glupo je da Perišića stavljamo desno. Oršić? Pa imamo jako dobru klupu...

Napadač? Odlučio sam, znam što mi je raditi, nisam govorio sastav ni prije pa neka bude i sada tako. Imamo četiri igrača Kramarić, Petković, Livaja, Budimir, kazao je izbornik uoči Danske

VIDEO

U prethodnom izdanju Lige nacija Hrvatska se grčevito borila za ostanak u elitnoj skupini, ali ove godine imamo priliku prvi put plasirati se na završni turnir. Vatreni nakon četiri kola imaju sedam bodova, dva manje od prvoplasirane Danske, a na toj poziciji mogu ih smijeniti već sutra kada je na rasporedu okršaj na Maksimiru.

Pokretanje videa...

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Francuze prvi put u povijesti 01:08

Vatreni će tako nakon dvije godine zaigrati na oronulom maksimirskom zdanju, a sve karte gotovo su razgrabljene pa će naši reprezentativci imati ogroman vjetar u leđa u vidu 20 tisuća navijača. 

Utakmica protiv Danske na rasporedu je u četvrtak od 20.45, a kakva su razmišljanja u hrvatskom taboru, otkrio je izbornik Zlatko Dalić na press konferenciji. Za početak je nahvalio Dance. 

Zagreb: Održana konferencija za medije hrvatske nogometne reprezentacije uoči sutrašnje utakmice s Danskom

- Rekao sam da su najbolja reprezentacija u našoj skupini i jedan od najboljih u Europi, kompaktni su, igraju agresivan i visoki presing, zajedno djeluju. Imaju malih problema s ozljedama, ali imaju bogat izbor igrača i zato sam tako kazao.

Nije imao puno vremena za pripreme i uigravanje jer su se igrači okupili tek u ponedjeljak. 

- Imali smo dva treninga, nije se moglo puno raditi. Pogotovo u ponedjeljak. U utorak smo radili jače i kvalitetnije. Dečki su raspoloženi i orni, svi su osim Erlića u konkurenciji, on će ostati s nama i mogao bi biti u konkurenciji s Austrijom. Neću puno mijenjati sastav, imamo dvije utakmice, rasporedit ću minutažu - rekao je Dalić pa progovorio o temi o kojoj svi pričaju.

Zagreb: Održana konferencija za medije hrvatske nogometne reprezentacije uoči sutrašnje utakmice s Danskom

Mislav Oršić u sjajnoj je formi, ali zna se kako je lijevo krilo rezervirano za Ivana Perišića. Mnogi zagovaraju da Perišić igra desno, a Mislav lijevo, no izbornik je protiv toga. 

- Definitivno će Perišić biti lijevo, ne želim ga gubiti dvadeset posto ako je desno, on je u sjajnoj formi. Glupost je stavljati ga desno. Igrat ćemo 4-3-3, Mislav Oršić je odličan, super je što imamo takvog igrača na klupi i on će dobiti šansu kad bude prigoda.

Hrvatska konačno ima širok izbor na stoperskim pozicijama. 

- Dobili smo 5-6 sjajnih stopera, pogotovo nekoliko mlađih. Nakon SP-a imali smo Vidu i Lovrena, sad su došli novi, Gvardiol, Šutalo, Erlić. Svima će biti veliki izazov nametnuti se. Ne želim otpisati Lovrena i Vidu i oni će dobiti svoje šanse. Gvardiol će postati najskuplji obrambeni igrač na svijetu i pokušat ćemo to cijeniti. Imamo dvije utakmice, radit ćemo rošade. Postali smo jaki u obrani kao u veznoj liniji.

Borussia Dortmund - RB Leipzig  1:4

Modrić je protiv Danske u prvoj utakmici ušao s klupe, ali sada će krenuti od prve minute. 

- Tada nam je to bila treća utakmica u tjedan dana, zato je igrao samo drugo poluvrijeme, pokazalo se to dobrim. Luka će sada svakako početi susret, kapetan je, u formi je, igra dobro. Potrebna nam je pobjeda, ali nećemo srljati i igrati pod pritiskom. Moramo biti pametni i oprezni, ne smijemo dati Danskoj da nas iskontrira. Igrat ćemo napadački, ali s razumom.

A što ako ne bude sve išlo prema planu?

- Imamo na klupi dobra rješenja koja mogu preokrenuti utakmicu. Nećemo preforsirati igrače, tko će biti premoren neće igrati u Austriji. U klubovima isto tako imaju kalkulacije, Kovačić, Modrić, Sosa... ne igraju cijele utakmice uvijek. Ne trebamo se brinuti jer imamo zaista širok izbor igrača.

I još jedna nedoumica koja mori mnoge. Četiri napadača Dalić ima na raspolaganju, ali tko će dobiti šansu protiv Danske?

- Odlučio sam, znam što mi je raditi, nisam govorio sastav ni prije pa neka bude i sada tako. Imamo četiri igrača Kramarić, Petković, Livaja, Budimir... Svi su u dobroj formi, mogu raditi kombinacije. Nastojat ću da svi dobiju šansu, iako neće moći igrati svi cijelu utakmicu. Mijenjat ćemo ovisno o situaciji. Što god da odlučimo nećemo pogriješiti zaključio je izbornik. 

POGLEDAJTE VIDEO: PITALI SMO PROLAZNIKE - POLJUD ILI MAKSIMIR?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 152
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku