Obavijesti

Sport

Komentari 18

Dalić: Kamp, novi maksimirski i obnovljeni poljudski stadion bit će ostavština Lukine generacije

Dalić: Kamp, novi maksimirski i obnovljeni poljudski stadion bit će ostavština Lukine generacije
6

Naravno, najviše nas raduje što će hrvatska reprezentacija imati mogućnost u dva najveća hrvatska grada konačno igrati na dva velika, moderna, ugodna i primjerena stadiona, naglasio je Kustić

VIDEO

Novim Zakonom o sportu propisana je mogućnost da Vlada RH može odlukom pojedine sportske građevine proglasiti sportskim građevinama od nacionalnog interesa, a na današnjoj sjednici Vlada je takvima proglasila stadione Maksimir i Poljud.

- Iznimno nas raduje današnja odluka Vlade RH, a koja potvrđuje već najavljenu i čvrstu predanost aktualne Vlade da podrži izgradnju i obnovu sportske infrastrukture. Izgradnja Maksimira i obnova Poljuda su strateški važni projekti za budućnost hrvatskog nogometa i dva najveća hrvatska nogometna kluba, Dinamo i Hajduk. Naravno, najviše nas raduje što će hrvatska reprezentacija imati mogućnost u dva najveća hrvatska grada konačno igrati na dva velika, moderna, ugodna i primjerena stadiona. Vjerujem da se svi slažemo oko toga da su "vatreni" to zaslužili svojim svjetski vrijednim rezultatima te ćemo kao savez na maksimalan način dati podršku ovim projektima. Dodatno me ohrabruje najava da stvoreni preduvjeti i za ulaganja u sportsku infrastrukturu u drugim gradovima uz partnerstvo s lokalnim zajednicama, i stoga smatram da se radi o povijesnoj odluci koja ima kapitalnu vrijednost za hrvatski nogomet i sport općenito - poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Pokretanje videa...

specka milanović i tomašević o izgradnji stadiona 01:50

Proglašenjem stadiona u Splitu i Zagrebu sportskim građevinama od nacionalnog interesa omogućit će se putem pozivnog natječaja sufinanciranje njihove izgradnje, obnove ili rekonstrukcije, u skladu s osiguranim sredstvima u državnom proračunu.

KATAR 2022 - Igra?i u razgledavanju stadiona uo?i utakmice Hrvatske i Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva

- Iznimno sam sretan i emotivan zbog današnje odluke Vlade RH da proglasi Maksimir i Poljud sportskim građevinama od nacionalnog interesa, što je prvi korak prema izgradnji novog stadiona u Zagrebu i obnove poljudske ljepotice. Hrvatska reprezentacija ostvarila je iznimne rezultate u svjetskim okvirima i puno učinila za promociju naše zemlje, a ovoga tjedna dočekali smo konkretne poteze Vlade koja je darivanjem zemljišta za nogometni kamp i današnjom odlukom za Maksimir i Poljud pokazala kako poštuje naše rezultate i ulogu nogometa u hrvatskom društvu. Ponosan sam što smo svojim rezultatima proteklih godina potaknuli Vladu na ovakva kapitalna ulaganja jer će nogometni kamp, novi Maksimir i obnovljeni Poljud biti vidljiva i značajna ostavština ove sjajne generacije predvođene kapetanom Modrićem - poručio je izbornik Zlatko Dalić.

Panorama Zagreba s Borongajskog nebodera

Kriteriji za proglašenje sportskih građevina od nacionalnog interesa utvrđeni su temeljem prijedloga Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog sportskog saveza gluhih, koji su potom 20. ožujka ove godine predložili upravo ta dva stadiona kao sportske građevine od nacionalnog interesa.

Vlada RH osigurala novac za Maksimir i Poljud: Obnova tih stadiona je nacionalni interes!
Vlada RH osigurala novac za Maksimir i Poljud: Obnova tih stadiona je nacionalni interes!

Hrvatski nogometni savez pripremio je analizu "Odabir sportskih građevina od nacionalnog interesa", u kojoj je predložio kriterije za određivanje prioriteta za ulaganje u nogometne stadione. Osnovni kriteriji su broj stanovnika u županijama, gradovima i općinama u kojoj se sportska građevina nalazi, ispunjavanje kriterija za odigravanje utakmica A reprezentacije i utakmica najvišeg ranga međunarodnih klupskih natjecanja, koja se prema Uefinim pravilima mogu odigrati samo na stadionima četvrte kategorije. Među osnovnim kriterijima je i kapacitet sportske građevine za sportska natjecanja ili koncerte.

Vlada je u svojoj odluci naglasila i kako će nastaviti s ulaganjima u sportsku infrastrukturu te će, po potrebi, i druge sportske građevine moći proglašavati sportskim građevinama od nacionalnog interesa. Također, iz Vlade je poručeno kako će za ulaganje biti dostupna ne samo nacionalna, nego i europska sredstva, poput integriranog teritorijalnog programa, putem kojih će svi zainteresirani gradovi sukladno svojim prioritetima moći zatražiti sufinanciranje obnove sportske infrastrukture.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'