Obavijesti

Sport

Komentari 38

Dalić: Razmišljao sam da nam dragi Bog da još jednu šansu, a na poluvremenu sam bio ljut...

Dalić: Razmišljao sam da nam dragi Bog da još jednu šansu, a na poluvremenu sam bio ljut...

Joško je griješio, imao krive pasove, ali nismo primili gol. Majer je igrao dobro, sačuvali smo i Kramarića i Ivanušeca. Trebamo biti zadovoljni, ali ne i uživati jer još ništa nismo napravili, rekao je izbornik nakon Latvije

VIDEO

Hrvatska je pobijedila Latviju u Rigi 2-0 i od teške situacije uoči ovog okupljanja dovela se u bitno komotniju situaciju nakon remija Armenije i Walesa u Erevanu. Pobjedom nad rasterećenim Armencima u utorak plasirat će se u Njemačku, a još može biti i prva.

Pokretanje videa...

Dio s treninga hrvatske nogometne reprezentacije 00:38

- Prvo čestitam dečkima na pobjedi, dva gola na početku, dobro smo otvorili utakmicu, s puno autoriteta, sigurnosti i samopouzdanja, dali dva gola i priveli utakmicu uspješno kraju. Sad smo u situaciji koju smo priželjkivali, da odlučujemo sami o sebi zadnje i kolo, to je najvažnije. Moramo se već sad početi pripremati za tu utakmicu. Dobra i sigurna utakmica, u nekim trenucima malo opuštanja, trebali smo i prije to riješiti, čini mi se. Ali evo, mogu samo čestitati. Sretan sam zbog ove šanse - rekao je izbornik za Novu TV.

Kako ste vidjeli igrače koji su upali u prvi sastav? Je li opcija s Erlićem na stoperu i Gvardiola na beku trajno rješenje?

- Vidjet ćemo razvoj situacije što će biti od njih obojice. Obojica su bili sigurni i čvrsti u duelu i skoku, u rješenjima prema natrag. Joško je malo griješio, imao par loših pasova i situacija, ali nismo primili gol, protivnik nam nije pucao po golu. Ljut sam bio na poluvremenu, vodiš 2-0, dođe neki prekid, korner, primiš gol i u problemu si, zato smo do kraja morali biti ozbiljni. Ali ne bih puno govorio o tome, trebamo gledati kako dobiti Armeniju u Zagrebu.

Majer je zabio pa asistirao, vratio se Kramarić.

- Lovro je igrao dobro, tražili smo da trči široko i ulazi unutra, radio je jako dobro. Kramarić i Ivanušec su se vratili nakon duge pauze, nijedan od njih dvojice nema minute u klubu pa smo ih sačuvali, ali Andrej je opet zabio. Kramarić je zabio, paše mu pozicija oko špice kad ulazi u prazan prostor. Dobro je igrao 70-ak minuta, dobio ritam. Imamo rješenja, moramo biti zadovoljni, ali ne uživati u ovome, nismo ništa još napravili, čeka nas taj korak u Zagrebu.

Što ste razmišljali nakon remija Armenije i Walesa?

- Ja sam razmišljao da nam dragi Bog da još jednu šansu. Zaslužili smo je i dobili, na nama je da to iskoristimo. Nadam se da ćemo se u Zagrebu svi skupa veseliti. Evo pozivam sve navijače, ako stadion još nije rasprodan, da kupe kartu i podrže nas.

Jednog je navijača koji je upao u teren pokušao spasiti od zaštitara.

- Svaka čast tim dečkima koji su došli ovdje u Rigu na ovo hladno vrijeme. Ne znam koliko ih je bilo, negdje 2000. To je ono što mi trebamo. Ovaj čovjek je ušao u teren pa su zaštitari bili prema njemu grubi. Pokušali smo ga nekako izvući iz te situacije - zaključio je izbornik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi