Obavijesti

Sport

Komentari 228

Dalić: Nisam zadovoljan bodom, a ovo što nam rade nije humano

Dalić: Nisam zadovoljan bodom, a ovo što nam rade nije humano

'Po nekoj našoj računici, treba nam 20-21 bod za biti prvi u grupi. Treba ih osvajati što je moguće više i prije, a danas nas bod može zadovoljiti. Problem je što putujemo, ali strateški nam je bod OK', objasnio je Dalić

VIDEO

Znao je da za ovu utakmicu na raspolaganju nema kapetana Luke Modrića, ozlijedio se i Joško Gvardiol, a nije bilo ni Domagoja Vide pa je izbornik Zlatko Dalić izmiješao sastav Hrvatske te na kraju njegovi izabranici nisu primili gol protiv Rusije, ali nisu ni zabili (0-0).

Dalić je u Moskvu stigao po tri boda, ali ni jedan mu nije malo
Dalić je u Moskvu stigao po tri boda, ali ni jedan mu nije malo

- Zadovoljan sam sa svime osim sa bodom. Pokazali smo karakter i dobar gard, odigrali dobro i bili kompaktni, odgovorni, puno smo trčali. Falilo je toga prema naprijed, stvorili smo premalo šansi, ostalo je bilo dobro. Kad u Moskvi osvojiš bod kod favorita to je dobro, ali ja s time nisam zadovoljan. Premalo smo šansi stvorili, to je bilo manjkavo, ali dečkima čestitam za trku i agresiju - rekao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić za Novu TV nakon remija protiv Rusije pa nastavio:

Pokretanje videa...

Rusija - Hrvatska VIDEO

- Gospodin Karpin me malo iznenadio što je zaigrao s Mirančukom u špici, očekivali smo Smolova. Imali smo malih problema prvo poluvrijeme, a drugo je bilo opasnije kad je ušao Zabolotnji koji ima visinu, gard i može sačuvati loptu, ali svatko od nas trenera zna što je najbolje i tako gradi ekipu.

A morao je potegnuti i za Dujom Ćaletom-Carom koji je 20 minuta prije početka utakmice uskočio u početni sastav umjesto Joška Gvardiola koji je osjetio zatezanje u mišiću.

Lovren: Fali nam neki ubojiti napadač! Lijepo je dodavati se okolo, ali to ne donosi tri boda
Lovren: Fali nam neki ubojiti napadač! Lijepo je dodavati se okolo, ali to ne donosi tri boda

- Puno smo problema imali i prije utakmice, na zagrijavanju smo ostali bez Gvardiola pa smo i to morali mijenjati. Stigli smo odraditi samo jedan trening, ali osvojili smo bod i idemo dalje - objasnio je Dalić.

Pred kraj utakmice dao je priliku i Marku Livaji, a s njim je ušao Mislav Oršić, dok je nešto prije ušao Luka Ivanušec pa su 'vatreni' u završnici imali dodatni HNL pogon. Ivanušec je jednom pucao u okvir, a to je bio jedini hrvatski udarac u okvir gola na utakmici.  

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Russia v Croatia

- Kad nismo dali gol, onda je sigurno falilo prema naprijed okomitosti i dubine. Protivnik je bio zgusnut i nisu nam dopuštali da uđemo. Dosta smo stvarali preko bokova, ali je falilo konkretnosti i okomitosti. S Perišićem i Kramarićem smo htjeli dobiti dubinu i čvrstinu, znali smo da se protivnik priprema za 4-2-3-1 i htjeli smo ih iznenaditi - objasnio je Dalić te prokomentirao izjavu Dejana Lovrena da nam nedostaje pravi napadač: 

- Budimir i Luka (op. a. Ante i Modrić) su napravili danas testove i vidjet ćemo u kakvom su stanju, ali okrenuti smo na one koji su s nama. Sad putujemo za Slovačku, izgubit ćemo cijelu noć, ovo nije humano, nije dobro, igračima je teško, ali moramo pokušati to prebroditi i pobijediti u Slovačkoj.

Vremena za odmor nema puno jer su 'vatrene' u subotu, 4. rujna, već čeka novi susret kvalifikacija za SP 2022. u Katru, a idu u slovačku Bratislavu.

- Po nekoj našoj računici, treba nam 20-21 bod za biti prvi u grupi. Treba ih osvajati što je moguće više i prije, a danas nas bod može zadovoljiti. Sve su ekipe tu u dva, tri boda, očekuju nas teške utakmice protiv Slovačke i Slovenija. Problem nam je što putujemo i fali nam nekoliko igrača, ali strateški nam je bod OK - objasnio je izbornik.

POGLEDAJTE CROATU UOČI BORBE S VASOM U SERIJALU MOJA PRIČA:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 228
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica