Obavijesti

Sport

Komentari 67

Dalić: Ne znam ima li smisla da se priključuju Modrić i Budimir. Mandžo? Brzo će se on vratiti...

Dalić: Ne znam ima li smisla da se priključuju Modrić i Budimir. Mandžo? Brzo će se on vratiti...

Protiv Slovačke će biti neizvjesno i teško. Nastojat ćemo zabiti, trebaju nam bodovi, neće biti nikakvog opreza i tako ćemo se postaviti. Bit će nekih promjena u sastavu, najavio je izbornik iz Bratislave

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija u Bratislavi brusi posljednje detalje uoči nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i utakmice protiv Slovačke u subotu (20.45). Tik prije obraćanja izbornika Zlatka Dalića izašla je objava o završetku karijere Marija Mandžukića.

POGLEDAJTE VIDEO: Remi Hrvatske u Rusiji

Pokretanje videa...

Rusija - Hrvatska VIDEO

- Svi možemo samo reći veliko hvala Mariju Mandžukiću za sve što je dao hrvatskoj reprezentaciji i hrvatskom nogometu. U klupskoj karijeri ostvario je sve što se može, igrao je za najveće klubove svijeta i zabijao golove u finalima Lige prvaka. To sve govori o njegovoj igračkoj ostavštini - rekao je Dalić za službene stranice HNS-a i dodao:

- A što tek reći o njegovoj ulozi u osvajanju našeg srebra? Gol Engleskoj je i njemu i svima nama nešto što ćemo zauvijek pamtiti. Mario je jedinstven igrač, borac na kojeg se momčad uvijek može osloniti, igrač za velike utakmice i najteže izazove. Zato je toliko i trajao na tako visokoj razini. Odlazi kao istinski velikan hrvatskog nogometa, jedan od najvećih. Želim mu, naravno, sve najbolje privatno, a siguran sam da neće dugo biti bez nogometa te da će mu se brzo vratiti. U kojoj ulozi, to najbolje zna Mario, ali poznavajući njegovu upornost i predanost, sigurno će biti uspješan što god da odabere.

Slovačka je u srijedu remizirala sa Slovencima.

- Čeka nas drugačija utakmica u odnosu na Rusiju jer su iza Slovaka i nas teški susreti i naporna putovanja pa je bilo malo vremena za odmor i pripremu nove utakmice. Slovaci su u Sloveniji u drugom dijelu bili bolji, više trčali, imali više boljih prilika. Malo su promijenili sustav igre, igraju s više napadača, ali protiv Slovenije su malo zakazali u realizaciji. Čeka nas teška utakmica i pritom ne treba spominjati naše međusobne utakmice prije dvije godine. Situacija je drukčija, Slovačka se posložila, ima ambiciju i bit će nam neizvjesno i teško - kaže Dalić, prenosi HNS.

Euro 2020 - Round of 16 - Croatia v Spain

Luke Modrića i Ante Budimira sigurno nema u Slovačkoj, a Joško Gvardiol upitan je zbog ozljede.

- Vidjet ćemo njegovu situaciju, Gvardiol je radio po posebnom programu, ali još osjeća bol. Ne želimo ništa forsirati, bio bi to prevelik rizik. Ćaleta-Car izašao je zbog grčeva uslijed umora i nema nikakvih posljedica. Ne znam koliko ima smisla da nam se priključuju Modrić i Budimir, koji su u posebnom programu u svojim klubovima i već pet ili šest dana nisu u ritmu. Moramo se osloniti na one igrače koji su 100 posto spremni, najvažnije je dobro se odmoriti kako bismo spremni dočekali utakmicu.

Nakon Slovačke slijedi i Slovenija na Poljudu, pobjeda bi sigurno podigla atmosferu i poboljšala posjetu navijača.

- Išli smo mi i u Moskvi na pobjedu, pokušali zabiti gol, ali nedostajala nam je završnica. Nastojat ćemo i sutra zabiti gol, trebaju nam bodovi i moramo ih skupiti što prije. Neće biti nikakvog opreza s naše strane kad je u pitanju sutrašnja utakmica, tražit ćemo pobjedu i tako se postaviti na terenu. Bit će nekih promjena u sastavu, ali idemo na tri boda tko god bude igrao - kaže Dalić.

Na zadnjem gostovanju u Slovačkoj "vatreni" su odigrali fantastično i zabili četiri komada. Protiv istog protivnika u Rijeci su potvrdili plasman na Euro.

- Slovačka nam je bila težak protivnik i u tim prijašnjim utakmicama, ali tad smo stvarno igrali jako dobro i napravili sjajan rezultat. U odnosu na nastup na Euru, Slovaci su se protiv Slovenije postavili puno ofenzivnije, zaigrali s trojicom napadača. Momčad koja ima Hamšika, Škriniara, Lobotku, Kucku, Boženika i Dudu sigurno je kvalitetna i treba je maksimalno uvažavati. Međutim spremit ćemo se za utakmicu na najbolji mogući način i pokušati osvojiti sva tri boda - zaključio je izbornik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera