Obavijesti

Sport

Komentari 123

Dalić: Nije bilo najpametnije da igramo. Ne sjećam se kad smo napravili ovoliko pogrešaka

Dalić: Nije bilo najpametnije da igramo. Ne sjećam se kad smo napravili ovoliko pogrešaka
4

Vlašić je dobio udarac, Erlić isto, ali lagane udarce, svi su OK. Brozović će biti besprijekoran, a Livaja će sutra trenirati. Imam tek dilemice oko sastava za Maroko, rekao je Dalić

VIDEO

Nije ovo danas bilo najbolje, nismo igrali dobro, imali smo sreće, ali bilo nam je potrebno. Znali smo što nas čeka, da će biti vruće, ali isto nas čeka u Kataru. Ova je utakmica poslužila svojoj svrsi, rekao je Zlatko Dalić nakon što je Hrvatska golom Andreja Kramarića u 83. minuti slavila u pripremnoj utakmici protiv Saudijske Arabije tjedan dana uoči prve utakmice na SP-u u Kataru.

Saudijci su bili bolji većim dijelom utakmice, mogli su voditi i s više golova razlike, no ulaskom nositelja Hrvatska je proigrala i riješila utakmicu. Oko 65 minuta odigrao je Marcelo Brozović.

Rijad: Prijateljska utakmica, Saudijska Arabija - Hrvatska

- Lijepo je da se vratio, nije kod njega problem trka i energija, nego forma i osjećaj. Dobro je da uđe u ritam utakmica, da ga ništa ne boli, on će biti besprijekoran kad je u pitanju energija, ali mu treba utakmica i osjećaja za loptu i igru - rekao je Dalić i dodao: 

- Vlašić je dobio udarac, Erlić isto, ali lagane udarce, svi su OK, napravit ćemo trening i sutra. U Kataru nas čekaju tri dobra treninga da se pripremimo za Maroko. 

Što ste dobili iz ove utakmice?

- Danas je bilo teško, tek smo došli s puta, vruće je, puno stvari koje smo znali i za koje smo se pripremali. To smo znali, navikavamo se na ono što nas čeka, ali smo i spremni. Maroko je ključ svega.

International Friendly - Saudi Arabia v Croatia

Marko Livaja propustio je jučerašnji trening i utakmicu.

- On će sutra biti u treningu, u petak u punom treningu, dobio je udarac i ima mali hematom. Da je trebalo, i danas bi igrao, ali nije bilo potrebe da riskiramo. 

Imate li dvojbi oko sastava?

- Ovo nije mjerilo, ne mogu govoriti o igračima, od prve minute su bili teški, tromi, spori, nije to bio jedan, nego cijela momčad. Imamo mi dilemica sitnih, ali ova utakmica nije bila da se one otklone. Ja nemam puno dilema.

Koliko će aspekti kondicije i pripreme biti važni?

- Danas se vidjelo. Bilo je puno tehničkih pogrešaka zbog vrućine, ne sjećam se kad zadnji put toliko. Nije baš bilo najpametnije da mi igramo danas, ali sutra bi bilo već kasno. Nije idealno, ali morali smo... Bit ćemo spremni..

International Friendly - Saudi Arabia v Croatia

Martin Erlić u prolazu je digao palac gore da će sve biti u redu, dok je Borna Barišić odigrao svih 90 minuta danas.

- Nije bilo lako, dobro da smo pobijedili na kraju i da smo osjetili uvjete, da se naviknemo na ono što nas čeka s Marokom. Nema ozljeda, mislim da će svi biti dobro, treba tek vidjeti što je s Erlićem - rekao je Barišić.

Poslužila je utakmica za neke stvari da se isprobaju?

- Poslužila je, da, da se naviknemo na uvjete koji su jako teški, ali bitno da se nitko nije ozlijedio i da smo pobijedili zbog samopouzdanja.

Vi, kako se osjećate?

- Umorno nakon 90 minuta utakmica ali sve je OK.

Dominik Livaković:

- Teško uvjeti, čekaju nas takvi i za tjedan dana. Najbitnija je pobjeda, sačuvali smo odličnu atmosferu. Dobra je priprema bila i nama i njima. Kad je vrućina popustila bilo je bolje. Ja se super osjećam i najbitnije da nema ozljeda.

Lovro Majer pretrpio je jedan malo ružniji start domaćeg igrača.

- Bio je malo ozbiljniji start, ali ništa nije bilo. U prvom poluvremenu nije se moglo disati, dobro nam je došlo da vidimo kako će biti tamo. Smatram da neće biti tako vruće, da će biti normalnije. Protiv nikoga više nije danas lagano igrati, Saudijci su više po karakteristikama slični Maroku jer imaju igrače koji puno driblaju. Osobno sam fenomenalno, iako u klubu igram više u sredini, ponavljam da mi nije problem nijedna pozicija. Idemo s najvećim ambicijama, ali za početak proći skupinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom